22χρονη bisexual που βασανίστηκε σε κλινική της Τσετσενίας ζητά τη σύλληψη των γονιών της

22/01/2020
από
Τσετσενία
Τσετσενία

Μια αμφιφυλόφιλη (bi) γυναίκα επιδιώκει την ποινική δίωξη των γονιών της, επειδή επέτρεψαν τον ξυλοδαρμό και τον βασανισμό της, λόγω της σεξουαλικότητάς της σε «κλινική μετατροπής» στην Τσετσενία.

Ο 22χρονη Aminat Lorsanova εισήχθη για τέσσερις μήνες σε ψυχο-νευρολογική κλινική στην Τσετσενία, όπου μια ανώνυμη γνωριμία του πατέρα της, προσπάθησε να “εκδιώξει τα κακά πνεύματα” από μέσα της χτυπώντας την.

Η Lorsanova ζητά τη δίωξη των γονιών της και κάθε αρμόδιου, αλλά και την επιβολή ποινών εναντίον μιας δεύτερης ψυχιατρικής κλινικής, η οποία την κράτησε για 25 ημέρες τον Αύγουστο του 2018.

Και οι δύο κλινικές βρίσκονται στην πόλη Γκρόζνι στη Δημοκρατία της Τσετσενίας, περιοχή της Ρωσίας, που όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, ξεκίνησε η εκδίωξη και το πογκρόμ εναντίον των ΛΟΑΤ+ ατόμων. Πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες, μετά τις αναφορές ΛΟΑΤ+ προσφύγων, για βίαιη κακομεταχείριση και βασανιστήρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ΛΟΑΤ+ ατόμων. Ο ομοφοβικός ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ έχει επανειλημμένα αρνηθεί το πογκρόμ εναντίον των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Η αμφιφυλόφιλη σεξουαλικότητα της Lorsanova απορρίφθηκε από τη συντηρητική οικογένειά της και όταν αρνήθηκε να συμμορφωθεί, ο πατέρας της έκανε αντιψυχωσικές  ενέσεις, παρά τη θέλησής της, τουλάχιστον έξι φορές μέσα στο 2018.

“Μου έβαλε χειροπέδες και έδεσε τα πόδια μου με μονωτική ταινία. Το στόμα μου ήταν επίσης κλειστό με μονωτική ταινία. Μου είπε ότι θα μου συμπεριφερθεί σα ζώο, όπως σ’ ένα πρόβατο» , είπε η Lorsanova, μιλώντας στο Vice.

“Μετά την έγχυση αμινοαζίνης με ενέσιμο τρόπο, έπρεπε να κοιμηθώ μ’ αυτόν τον τρόπο, δεν έλυσε τα πόδια και τα χέρια μου.”

Στη συνέχεια αναγκάστηκε να υπομείνει βίαιους ξυλοδαρμούς, ενώ οι γονείς της παρακολούθησαν.

“[Ο βασανιστής] με χτύπησε με ένα ραβδί στο ηλιακό πλέγμα (στέρνο), πιέζοντας αυτή την περιοχή προς τα κάτω με τα δάχτυλά του. Κατέβασε τη φούστα μου στους γοφούς και με πίεζε κι εκεί. Φώναζα από τον πόνο και εκείνος φώναζε προσευχές. Η μητέρα και ο πατέρας μου παρακολούθησαν τη διαδικασία, αλλά δεν έκαναν τίποτα, παρότι ζήτησα βοήθεια και τους ζήτησα να το σταματήσουν.”

Η Lorsanova κατάφερε να ξεφύγει χάρη στο Ρωσικό LGBT Network, και μάλιστα ένας από τους εθελοντές που την είχαν βοηθήσει, λίγο καιρό μετά την διαφυγή της, δέχτηκε επίθεση και ανακρίθηκε για το πού πήγε η κοπέλα.

Σήμερα, ευτυχώς, η Lorsanova είναι ασφαλής, εκτός Ρωσίας και Τσετσενίας και υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας, ζητώντας από τις αρχές να κινήσουν ποινική δίωξη εναντίον των βασανιστών της.

https://avmag.gr/113474/quot-archisa-na-zografizo-ton-toicho-me-to-aima-moy-quot-mesa-s-ena-stratopedo-sygkentrosis-stin-tsetsenia/

Με ηλεκτροσόκ βασανίζουν τις λεσβίες οι αρχές στην Τσετσενία

https://avmag.gr/114210/gkei-dimosiografos-taxideyei-stin-tsetsenia-gia-na-katagrapsei-ti-friki/




Δες και αυτό!