Ο ηθοποιός Harry Hamlin δήλωσε ότι ο πρωταγωνιστικός του ρόλος ως γκέι στη δραματική ταινία του 1982 “Making Love” έφταιγε, που τελείωσε ολοκληρωτικά η καριέρα του.

Το “Making Love” ακολουθούσε την ιστορία ενός παντρεμένου άνδρα με μία γυναίκα, με τον ίδιο στην πορεία να κάνει coming out για τη σεξουαλικότητά του και τελικά να καταλήγουν σε ένα ερωτικό τρίγωνο η σύζυγός του, ένας άλλος άνδρας κι ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στο It Happened in Hollywood, ο ηθοποιός είπε ότι η καριέρα του ποτέ δεν ανέκαμψε μετά από την ανάληψη αυτού του γκέι ρόλου και χαρακτηριστικά είπε ακόμη, ότι το “Making Love” είχε κυκλοφορήσει 10 χρόνια πριν από τον καιρό του. Ο Hamlin δήλωσε ότι τότε ήθελε να κάνει κάτι καινοτόμο, αλλά θεωρεί ότι τελικά παραήταν νωρίς για μία τέτοια ταινία.

“Ήταν 10 χρόνια πριν την ώρα της, υποθέτω, και αυτή [η ταινία] τελείωσε ολοκληρωτικά την καριέρα μου. Ήταν το τελευταίο στούντιο στο οποίο βρέθηκα ποτέ. ‘Εκτοτε, η πόρτα έκλεισε με έναν δυνατό θόρυβο.” 

Θυμάται ακόμη, ότι η συγκεκριμένη ταινία άργησε πολύ μέχρι να συγκεντρώσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, γιατί υπήρχαν δυσκολίες να δεχτεί κάποιος να τη χρηματοδοτήσει, λόγω του “αμφιλεγόμενου” θέματος με το οποίο καταπιανόταν. Όταν ο ίδιος διάβασε το σενάριο αμέσως υπέγραψε, όμως, όσο περνούσε ο καιρός, υπήρχαν αλλαγές και παρεμβάσεις στο αρχικό σενάριο, με διάφορες σκηνές να κόβονται ολόκληρες. Σήμερα, δηλώνει υπερήφανος που έπαιξε σ’ αυτήν την ταινία, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε όλο αυτό στην καριέρα του.

“Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτήν την ταινία και δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τότε, που έστω κι ένα άτομο δε θα με σταματήσει στον δρόμο, στο σούπερ-μάρκετ, οπουδήποτε, και δε θα με ευχαριστήσει, που έκανα αυτήν την ταινία.”