Τρανς γυναίκα παγιδεύτηκε στο σπίτι της για μήνες μετά από απειλές

13/01/2020
από
Τρανς γυναίκα παγιδεύτηκε στο σπίτι για μήνες μετά από απειλές
Τρανς γυναίκα παγιδεύτηκε στο σπίτι για μήνες μετά από απειλές

Μία τρανς γυναίκα αναγκάστηκε να παραμείνει εγκλωβισμένη στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη μετά από κλιμακούμενες απειλές σε βάρος της.

Την τρομοκράτησαν ότι θα της ρίξουν οξύ στο πρόσωπο. Από το 2005, η Ajda  Ender  υπέστη καθημερινό χείμαρρο κακοποίησης από τους ντόπιους του Σισλί (Şişli), όταν έβγαινε για να ψωνίσει είδη μαναβικής, ή όταν πήγαινε στη δουλειά της. Η κακοποίησή της “αφορά και σε σωματική” , όπως έγραψε στο Twitter και μάλιστα, υπέβαλε ποινική καταγγελία.
Οι δράστες που έκαναν τις τρανσφοβικές επιθέσεις απειλούσαν να χτυπήσουν την Ender με γκλοπ και χτύπησαν την πόρτα της.

Η Ender ανέφερε ότι η αστυνομία της είπε ότι υπέστη βία “εξαιτίας της εμφάνισής της” .
“Η βία ήρθε σταδιακά” , εξήγησε.

“Μου έλεγαν: “Είσαι μια “tranny” , συμμετέχεις στην πορνεία” . Μάλιστα, παραπονέθηκαν για το άρωμά μου και με προσέβαλαν. Τον περασμένο Μάρτιο, αφού έλαβα απειλές, υπέβαλα για πρώτη φορά ποινική καταγγελία και η κατάσταση τότε έγινε σωματική” .

“Η επικοινωνία με την αστυνομία ήταν ήδη μία δυσκολία από μόνη της. Όταν πήγα να καταθέσω την καταγγελία, ταπεινώθηκα από τις διακρίσεις. Αποδέχθηκαν την ποινική μου καταγγελία, αλλά όταν την έγραψαν, είπαν: “Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν αυτά τα πράγματα είναι λόγω της εμφάνισής σας» .

Μάλιστα, ο δικηγόρος των δραστών απείλησε να ρίξει οξύ στο πρόσωπο της γυναίκας. Οι γείτονες της Ajda Ender, η οποία ζει μαζί με τη μητέρα της, αναγκάστηκαν να καλέσουν τις τοπικές αρχές, αφού οι τρανσφοβικοί δράστες κλιμάκωσαν τις απειλές τους, ακόμη και μπροστά στην αστυνομία.

“Αναγκάστηκα να φύγω από το σπίτι μου. Στον δρόμο μου και γύρω από το διαμέρισμά μου υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι εκεί γύρω” , δήλωσε η Ender. “Προς το παρόν διαμένω στο σπίτι του φίλου μου, δε μπορώ να βγω μόνη μου στους δρόμους. Επειδή είμαι τρανς γυναίκα, προσπαθούν να με σιωπήσουν, να με κάνουν να νιώσω ανίσχυρη και να με απομονώσουν. Μου έχουν πάρει το δικαίωμα να ζω. Εκπροσωπώ τους ΛΟΑΤΚΙ+  ανθρώπους. Η βία αυτή διαπράττεται ενάντια σε όλες τις γυναίκες και σε όλα τα τρανς άτομα.

“Δεν ενοχλώ κανέναν στην κοινωνία και προσπαθώ να είμαι παράδειγμα, γιατί είμαι εκπρόσωπος των τρανς γυναικών. Προσπάθησαν να με συκοφαντήσουν λέγοντας ότι ασχολούμαι με την πορνεία, αλλά δεν το κάνω, αν και ποτέ δε θα καταδικάσω τα άτομα που το κάνουν. Στη χώρα μας, οι τρανς γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά την απασχόληση, ακόμη και αν είναι απόφοιτες πανεπιστημίου, δε μπορούν να βρουν δουλειά στους τομείς τους και αναγκάζονται να γίνουν σεξεργάτριες. Είμαι τυχερή, ήμουν σε θέση να έχω τη δική μου δουλειά” , δήλωσε η Ender.

Οι απειλές της βίας την έχουν αναγκάσει να εργάζεται από το σπίτι της και να μην μπορεί να πάει στη δουλειά της.

“Ξέρουν ότι δε θα κάνω πίσω. Φοβάμαι, αλλά αν πεθάνω, αυτό θα είναι ένα περιστατικό βίας κατά των γυναικών και είναι σαφές ποιος θα είναι υπεύθυνος. Κατέθεσα όλες τις καταγγελίες μου. Η ευθύνη για το θάνατό μου θα βρισκόταν σε εκείνους που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον μου και εκείνους που δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Οι αρχές που δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι υπεύθυνες για το τι μου έχει συμβεί” , δήλωσε η Ender.




Δες και αυτό!