Ομοφοβικές συμπεριφορές και απειλές στη δίκη του Γ. Καρκά

07/01/2020

Την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε από τον Θ. Χαρίτο (οδηγό ταξιτζή – κατήγορο του Γ. Καρκά) κατήγγειλε ο Α.*, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στον κτίριο του του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σ΄εμάς:

“Λίγο πριν τελειώσει η δίκη, εκεί που διακόπτει η έδρα, αποφασίζω να πάω στην τουαλέτα. Κατεβαίνοντας λοιπόν διασταυρώνομαι με αυτόν (σ.σ. τον ταξιτζή) και τη φίλη του, η οποία είχε καταθέσει πριν λίγη ώρα. Περνώντας από μπροστά του τον ακούω να με αποκαλεί ‘πεταλούδα’. Δεν απαντάω και συνεχίζω προς την τουαλέτα. Τον ακούω να το λέει για ακόμη μια φορά. Τότε η φίλη του, του ζητά να σταματήσει ενώ ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: ‘Άμα σε πετύχω έξω, θα σου δείξω εγώ’. Εγώ αποφάσισα να μη του δώσω σημασία. Μισή ώρα μετά κι αφού είχε λήξει η σημερινή εκδίκαση, βγαίνω έξω από την αίθουσα μιλώντας στο τηλέφωνο. Ο ίδιος βρισκόταν σε μια απόσταση 4 περίπου μέτρων από εμένα με μια παρέα ατόμων. Σε κάποια στιγμή κι ενώ τον έβλεπα να με κοιτάζει επίμονα, τον ακούω να μου λέει επιθετικά ‘τι κοιτάζεις ρε;’ και να με απειλεί λέγοντας ‘σε έχω ξαναδεί εσένα, θα σου δείξω εγώ’. Η παρέα του πάλι του ζητούσε να σταματήσει. Φεύγοντας εγώ τον άκουσα να λέει ότι με έχει ξαναδεί. 

“Δεν είμαι μόνο εγώ…”

Όπως δηλώνει ο Α. γνωρίζει κι άλλα άτομα που βρέθηκαν στον χώρο της δίκης και δέχθηκαν παρόμοια σχόλια και χλευασμούς από το συγκεκριμένο άτομο.

Αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές από τον κύκλο του οδηγού είχαν γίνει και την πρώτη ημέρα (25/11) που εκδικαζόταν η υπόθεση.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανάρτηση που έγινε στο Facebook από ένα άλλο άτομο που παρακολούθησε εκείνη την ημέρα τη δίκη.

“Σήμερα είχα μια εμπειρία γεμάτη βία στο Μεικτό Ορκωτό από νωρίς το πρωί μέχρι τις 16:00 οπότε κι έφυγα λόγω διακοπής της συνεδρίασης.
Απ’τη στιγμή που έφτασα, πήγα σε μια κενή θέση στα αριστερά της αίθουσας. Με το που έκατσα, δέχτηκα τραμπουκισμό απ΄τη μητέρα του ταξιτζή, απ’τον ίδιο και από κάποιες άλλες τραμπουκόφατσες απαιτώντας μου να σηκωθώ γιατί εκεί ”είναι για την οικογένεια” (λες κι είναι γάμος ξέρωγω ή λες και είχαν νοικιάσει τις θέσεις).
Αφού με είδαν να μη σηκώνομαι, με αποκαλούσαν κυρία με πολύ δηκτικό ύφος (με προεξάρχουσα τη μάνα του ταξιτζή), με κοιτούσαν πολύ επιθετικά και τραμπούκικα (ειδικά ο ταξιτζής) και μίλαγαν για εμένα σαν να μην ήμουν εκεί. Όταν άδειασε λίγο η αίθουσα, μετακινήθηκα ακριβώς πίσω απ΄τον Γιώργο Καρκά όπου και κάθησα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Εξετάστηκαν ο ταξιτζής και τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στο Ιπποκράτειο. Δόθηκαν καταθέσεις που τα είχαν όλα με αξιοσημείωτες στιγμές τον ταξιτζή να λέει πως είναι ”στρέιτ καθαρό αρσενικό” (sic) χτυπώντας το χέρι στο εδώλιο, την μάνα να ξεσπάει σε λυγμούς συμπαρασύροντας τον γιό-ταξιτζή που πήγε να την αγκαλιάσει και το ακροατήριο να λέει ‘φτάνει το σόου’. Το Δικαστήριο, εν τω μεταξύ, διέκοψε τιμωρητικά πολλές φορές λόγω εντάσεων μεταξύ των συνηγόρων (Πάνος Παναγιωτόπουλος, πολ.αγωγή και Βασίλης Ταουξής, υπεράσπιση).
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια κατέ που ίσως είναι αυτή που αποκαλούσε ως γυναίκα του ο ταξιτζής, με πλησίασε στο τέλος και μου είπε χαρακτηριστικά ”μην είσαι τόσο νεράιδα” και προκάλεσε την οργή κι επίθεση από εμένα και δύο θηλυκότητες. Αλλά τί να είμαι; Της είπα εγώ. Η μια αλληλέγγυα θηλυκότητα εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της και η άλλη κατήγγειλε μάλιστα πως η μητέρα του ταξιτζή την αποκαλούσε επιθετικά ‘πατσαβούρα’. Τις αγάπησα για το θάρρος τους. Επίσης, βρέθηκα και με κοπέλα: η ομοφοβικιά ρώτησε τη μία απ’τις θαρραλέες τι μου είναι κι εκείνη με υπερηφάνεια είπε πως είναι κοπέλα μου! ”Την επόμενη φορά να έρθεις με τακούνια”, μου είπε η λατρεμένη προστάτιδα ❤
Αυτή που με είπε νεράιδα, δε, όταν έφευγε μαζί με όλες τις τραμπουκο-φιγούρες με κράζανε πίσω απ΄την πλάτη μου λέγοντας πως δεν είναι ομοφοβία να λένε αυτά που λένε κι ενώ ήμουν στο δρόμο προς την έξοδο και τους προσπερνούσα, είπα πως προφανώς και είναι ομοφοβία και πως δεν θα μου πει εκείνη αν είναι ομοφοβία αλλά εγώ που την υπέστην. Αυτή άρχισε να λέει πως ”το έχετε κάνει μόδα να λέτε για ομοφοβία” ενώ ο ταξιτζής έλεγε πως ”έχουμε δημοκρατία” με ένα μάτι που έκρυβε ένα σκοτεινό επικίνδυνο χάος.”

*Τα στοιχεία του Α. είναι γνωστά στο περιοδικό μας και διαθέσιμα στις αρμόδιες αρχές.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!