Coming out ως πανσέξουαλ έκανε η Βρετανίδα βουλεύτρια Λάιλα Μοράν

03/01/2020
από
Λάιλα  Μοράν στις 2 Ιανουαρίου έκανε coming out ως πανσέξουαλ μέσω του twitter.
Λάιλα Μοράν στις 2 Ιανουαρίου έκανε coming out ως πανσέξουαλ μέσω του twitter.

Η βουλεύτρια της Οξφόρδης με το κόμμα των Φιλελεύθερων ΔημοκρατικώνΛάιλα  Μοράν στις 2 Ιανουαρίου έκανε coming out ως πανσέξουαλ μέσω του twitter.

Bουλεύτρια έκανε coming out ως πανσέξουαλ στην Οξφόρδη
Bουλεύτρια έκανε coming out ως πανσέξουαλ στην Οξφόρδη

Η πιθανά υποψήφια για την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, έγινε το πρώτο άτομο με βουλευτικό αξίωμα, που κάνει coming out ως πανσέξουαλ.


Η 37χρονη δήλωσε στο PinkNews ότι είχε σχέσεις με άνδρες στο παρελθόν και σήμερα αισθάνεται πιο άνετα με τον όρο πανσέξουαλ από ό,τι με το “αμφιφυλόφιλη” ή “ομοφυλόφιλη” επειδή ο όρος “πανσέξουαλ” αναφέρεται στην ιδέα της αγάπης για ένα άτομο γι’ αυτό που είναι και όχι στο φύλο ή στη σεξουαλική του ταυτότητα.

“Δεν έχει σημασία αν το άλλο πρόσωπο είναι άνδρας, ή γυναίκα, ή ένα gender non-conforming άτομο, δεν έχει σημασία αν αυτοπροσδιορίζεται ως γκέι, ή όχι. Στο τέλος, όλα αυτά τα πράγματα δεν έχουν σημασία – αυτό που έχει σημασία είναι το πρόσωπο, και ότι αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο.” 

Η Μοράν δήλωσε ότι το κοινοβούλιο ήταν “περίεργο και οπισθοδρομικό” στη στάση του απέναντι στα ΛΟΑΤ+ άτομα, σε σχέση με την κοινωνία εν γένει.

Ενώ η οικογένειά της και τα φιλικά της πρόσωπα στάθηκαν υποστηρικτικά, είπε ότι το coming out της ως πανσέξουαλ βουλεύτρια ήταν πιο δύσκολο.

“Όταν έγινε ευρύτερα γνωστό ότι ήμαστε μαζί, ήμουν αρκετά συγκλονισμένη, στην πραγματικότητα” , είπε, «Υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που είπαν «Πόσο σοβαρό είναι αυτό;» και μερικοί άλλοι μιλούσαν ανοιχτά: «Δε νομίζεις ότι θα ήταν καλύτερο για τη σταδιοδρομία σου, αν δεν είστε μαζί;»

“Οπωσδήποτε δε θα είχαν πει κάτι παρόμοιο αν η σύντροφός μου ήταν άνδρας.”

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην ηγέτη του κόμματος, Τιμ Φάρρον, ένας αφοσιωμένος χριστιανός, ο οποίος είχε προκαλέσει διαμάχη κατά τη διάρκεια της γενικής προεκλογικής εκστρατείας του 2017, λέγοντας ότι θεωρούσε ο ίδιος προσωπικά το ομόφυλο σεξ ως αμαρτωλό, σήμερα γνωρίζει για τη σχέση της και είναι υποστηρικτικός.




Δες και αυτό!