50 χαρούμενες ειδήσεις για εσένα που βαρέθηκες να ακούς μόνο αρνητικά

17/12/2019

Νιώθεις ότι ο κόσμος πάει καταδιαόλου και ακούς τριγύρω σου μόνο αρνητικές ειδήσεις;

Δεν είσαι μόνο εσύ.

Ο λογαριασμός @the_happy_broadcast στο Instagram έχει δημιουργηθεί με σκοπό να σου προσφέρει κάθε μέρα τη χαρούμενη είδηση της ημέρας για να σου αναπτερώσει το χαμένο ηθικό σου από τις δυσάρεστες ειδήσεις που μας κατακλύζουν καθημερινά.

Δείτε παρακάτω τις 50 χαρούμενες ειδήσεις του 2019, που θα προσπαθήσουν να φέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπό σου.

#1

“Μια εφημερίδα στην Ιαπωνία φτιάχνεται μόνο από ανακυκλωμένο χαρτί και σπόρους. Όταν τη διαβάσεις, την κόβεις σε κομμάτια και μπορείς να τη φυτεύσεις. Λουλούδια θα ανθίσουν από αυτή” .

#2

“Μετά από ένα ατύχημα που την άφησε παράλυτη, αυτή η γυναίκα δημιούργησε τις Rollettes, μια ομάδα χορού που εμπνέει άτομα με αναπηρία.” 

#3

“Ο παγκόσμιος μέσος όρος ζωής ήταν τα 52 χρόνια το 1960. Πλέον έχει αυξηθεί στα 72 χρόνια” .

#4

“Η Ισλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέβαλε νομικά τη μισθολογική ισότητα για άντρες και γυναίκες” .

#5

“Ο Καναδάς σκοπεύει να καλωσορίσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μέσα στα επόμενα 3 χρόνια” .

#6

“Η Εύα Ραμόν Γκαλέγκος, μια ερευνήτρια στο Mexico National Polytechnic Institute ανέπτυξε μια πιθανή θεραπεία για τα κονδυλώματα (HPV)” .

#7

“Ένας πατέρας που μεγαλώνει μόνος του τον γιο του, ο οποίος πάσχει από Εγκεφαλική Παράλυση, τον έχει πάει σε πάνω από 1.200 Heavy Metal συναυλίες από τότε που ανακάλυψε πόσο τον βοηθάει αυτό το είδος της μουσικής” .

#8

“Για πρώτη φορά στην ιστορία και τα 6 μεγάλα στούντιο του Hollywood, έχουν τουλάχιστον μια ταινία, η οποία έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα το 2019” .

#9

“Κάτοικοι ενός χωριού στην Ινδία πλέκουν τεράστια πουλόβερ για τους ελέφαντες προκειμένου να τους προστατεύσουν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες” .

#10

“Το ‘Period. End of Sentance’, ένα ινδικό ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται τις κατασκευαστικές προϊόντων περιόδου, κέρδισε Όσκαρ και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ισότητα στην έμμηνο ρύση” .

#11

‘Ένας άντρας που ζει στο Λονδίνο και ο οποίος είναι θετικός στον ιό του HIV έγινε το δεύτερο άτομο που κατάφερε να θεραπευτεί από τον ιό μετά από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων” .

#12

“Η πρόοδος στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα είναι υπαρκτή. Από τις 195 χώρες στον κόσμο, οι 128 έχουν αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία μέχρι σήμερα” .

#13

“Έχουμε όλο και περισσότερα κορίτσια στο σχολείο από ποτέ. Ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται οι εγγραφές κοριτσιών στη βασική εκπαίδευση έχει αυξηθεί κατά 25% μέσα στα τελευταία 40 χρόνια” .

#14

“4.855 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, περίμεναν μέσα στη βροχή προκειμένου να κάνουν έλεγχο για να δουν αν είναι συμβατοί να δωρίσουν βλαστοκύτταρα σε ένα 5χρονο αγόρι που πάλευε με ένα σπάνιο είδος καρκίνου” .

#15

“Ένα ρομπότ με το όνομα LarvaBot παραδίδει “μωρά κοράλλια” στον Μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο προκειμένου να συμβάλει στην επαναφορά του υφάλου” .

#16

“Μέχρι το 2020, η Κίνα δε θα κάνει χρήση ζώων προκειμένου να τεστάρει καλλυντικά” .

#17

“Μετά την αποκάλυψη ότι περισσότεροι από 1.500 ανθρώπων πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτοκτονία, η Σουηδία εγκαινίασε το πρώτο ασθενοφόρο για ψυχικές ασθένειες” 

#18

“Οι θαλάσσιες χελώνες τα καταφέρνουν, με τον πληθυσμό τους να έχει αυξηθεί κατά 980%, χάρη στο Endangered Species Act” .

#19

“Ισραηλινοί επιστήμονες αποκάλυψαν ότι κατάφεραν να κάνουν 3D εκτύπωση ανθρώπινης καρδιάς χρησιμοποιώντας τα ίδια κύτταρα του ασθενή” .

#20

“Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν πέρασε τον νόμο για την ισότητα στον γάμο. Η Ταϊβάν έγινε η πρώτη χώρα στην Ασία που νομοθετεί τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών” .

#21

“Επιστήμονες στην Φινλανδία ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως για να πολεμήσει την αποκάλυψη των μελισσών.” 

#21

“Το Pornhub ξεκίνησε ένα νέο κανάλι με όνομα ‘BeeSexual’ με σκοπό να βοηθήσει να σωθούν οι μέλισσες. Για κάθε κλικ, το Pornhub θα δωρίσει λεφτά σε οργανισμούς που προστατεύουν τις μέλισσες” .

#23

“Φυλή στον Αμαζόνιο κερδίζει την νομική μάχη ενάντια σε εταιρίες πετρελαίου, εμποδίζοντας την εξόρυξη πετρελαίου στην τροπικό δάσος του Αμαζονίου” .

#24

“To Youtube έχει απαγορεύσει το περιεχόμενο λευκής υπεροχής και χιλιάδες κανάλια που προωθούν το μίσος θα διαγραφούν” .

#25

“Η LEGO δημιουργεί το πρώτο προϊόν, Τα Braille Lego τουβλάκια, κατασκευασμένα για παιδιά με προβλήματα όρασης.” 

#26

“Τσίρκο στην Γερμανία χρησιμοποιεί ολογράμματα ζώων αντί για αληθινά ζώα σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον βασανισμό των ζώων” .

#27

“Το μέλλον στην μόδα είναι ενάντια στην κακοποίηση των ζώων. Πολυτελής σχεδιαστές όπως ο οίκος Versace, Gucci, Armani και Prada σταματάνε να χρησιμοποιούν αληθινές γούνες!” 

#28

“Προκειμένου να κάνουν ένα 6χρονο κωφό παιδί σε νηπιαγωγείο να νιώσει άνετα, ένα ολόκληρο σχολείο στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε να μαθαίνει τη νοηματική γλώσσα” .

#29

“Στην Ολλανδία, χώρα όπου υπάρχουν περισσότερα ποδήλατα από ότι άνθρωποι, οι Ολλανδοί κάνουν τόσο πολύ ποδήλατο που ισοδυναμεί με το να φυτεύουν 54 εκατομμύρια δέντρα τον χρόνο” .

#30

“Το ‘Be My Eyes’ είναι μια εφαρμογή όπου εθελοντές από όλο την κόσμο βοηθούν τυφλούς ανθρώπους να ολοκληρώσουν μικρές δραστηριότητες μέσα από βίντεο κλήσεις. Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις!” 

#31

“Η Νότια Αφρική έχει διπλασιάσει τις προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό των διατηρούμενων περιοχών στα χωρικά της ύδατα από 0,4% στο 5,4%.” 

#32

“Η Ινδία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πλαστικών χρησιμοποιώντας πλαστικά που βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό για να χτίσουν δρόμους” .

#33

“Η Σκοτία παράγει αρκετή αιολική ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει όλα τα σπίτια δύο φορές για το πρώτο μισό του 2019” .

#34

“Η Νορβηγία αποφασίζει να ΜΗΝ εξορύξει πετρέλαιο (το οποίο εκτιμάται ότι αξίζει κοντά στα 53 δισεκατομμύρια ευρώ) στα νησιά Λοφότεν, προκειμένου να προστατεύσει το οικοσύστημα” .

#35

“Η Ολλανδία έχει πετύχει τον στόχο της να γίνει επίσημα η πρώτη χώρα που δεν έχει αδέσποτα σκυλάκια” .

#36

“Το Cuddle Club του Σαν Φρανσίσκο φέρνει κοντά ηλικιωμένα άτομα και σκυλάκια, που χρειάζονται συντροφικότητα, άσκηση και στοργή” .

#37

“Η Αιθιοπία σπάει το ημερήσιο ρεκόρ για δενδροφύτευση και φυτεύει 350 εκατομμύρια δέντρα σε 12 ώρες προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή” .

#38

“Η μεγαλύτερη οργανική φάρμα σε ταράτσα στον κόσμο, κοντά στα 14.000 τετραγωνικά μέτρα, θα ανοίξει στην καρδία του Παρισιού το 2020” .

#39

“Στο Λονδίνο υπάρχει μια υπόγεια φάρμα που φυτεύει λαχανικά χωρίς χώμα και παράγει 2 τόνους φαγητού κάθε μήνα” .

#40

“Γυναίκες από την Κολομβία με προβλήματα όρασης, που έχουν εκπαιδευτεί για να ανιχνεύουν τον καρκίνο του μαστού, είναι πολύ καλύτερες από τους γιατρούς” .

#41

“Τα ποσοστά των καρδιακών παθήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί σημαντικά χάρη στη μείωση του καπνίσματος. Οι θάνατοι έχουν μειωθεί στο μισό από το 2005!” .

#42

“Επτά αυγά από τους δύο τελευταίους Βόρειους Λευκούς Ρινόκερους έχουν επιτυχώς γονιμοποιηθεί. Αυτό θα μπορούσε να σώσει το είδος!” 

#43

Στην ετήσια αναφορά για το AIDS, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τον HIV μειώθηκαν κατά 33% από το 2010″ .

#44

“Επιστήμονες ανέπτυξαν “Τεχνητό Φύλλο” το οποίο απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και παράγει βιώσιμη πράσινη ενέργεια” .

#45

Επιστήμονες κατάφεραν να αναπαράγουν κοράλλια που βρίσκονται υπό εξαφάνιση σε ένα εργαστήριο για πρώτη φορά. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να σώσει το είδος!” 

#46

“Η γυναίκα αρχηγός των Μαλάουι που βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην εξουσία, ακύρωσε πάνω από 1500 παιδικούς γάμους καθιστώντας τους παράνομους και έστειλε τα νεαρά κορίτσια πίσω στο σχολείο” .

#47

“Οι πωλήσεις πλαστικών σακούλων στα μεγάλα σουπερμάρκετ της Αγγλίας, έχουν μειωθεί κατά 90% μέσα στα 4 χρόνια από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει τον φόρο στις πλαστικές τσάντες” .

#48

“Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει έναν νέο τρόπο για να επεξεργάζονται το ανθρώπινο DNA, που λέγετε prime editing, και μπορεί να διορθώσει το 89% από τις 75,000 γενετικές ασθένειες που υπάρχουν” .

#49

“Η πόλη του Μιλάνου λάνσαρε το πρόγραμμα “Παιδοθέτησε έναν φοιτητή”. Φοιτητές μετακομίζουν μαζί με ηλικιωμένα άτομα προκειμένου να εξοικονομήσουν λεφτά και να αντιμετωπίσουν την μοναξιά στα ηλικιωμένα άτομα”.

#50

“Η Ινδία έχει λανσάρει το πρώτο της “Καφέ Σκουπιδιών” που παρέχει φαγητό με αντάλλαγμα σκουπίδια. Μια ιδιαίτερη λύση για δύο προβλήματα: Την πείνα και τα πλαστικά απόβλητα” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!