Ένας εικαστικός χώρος μετατρέπεται σε one day Open Studio

13/12/2019
από

Στο Open Studio, η Βασιλική Σοφιανού σε συνεργασία με την F.O.B. art container
προσκαλούν όλους να έρθουν και να ανακαλύψουν τη μαγεία πίσω από την αρχέγονη τέχνη της υφαντικής σε ένα χώρο που υμνείται σε όλα της τα επίπεδα με επίκεντρο έναν σπάνιο για τις μέρες μας πλήρως λειτουργικό αργαλειό.

Σκεφτήκατε πώς μπορούν τα νήματα να μετατραπούν σε Ιερή ύλη δημιουργίας τέχνης,
κοσμημάτων και χρηστικών αντικειμένων; Διατηρώντας τον σεβασμό στην παράδοση, αλλά
απελευθερωμένη από προκαταλήψεις και νοοτροπίες που την κρατούσαν ¨κλειστή¨ η Υφαντική έρχεται στο προσκήνιο τολμηρή όσο ποτέ ντύνοντας δέντρα, έπιπλα και αντικείμενα, υπερβαίνοντας την δυσδιάστατη μορφή της μέσα από φόρμες που παραπέμπουν σε γλυπτά και σας απαντά σε αυτό το ερώτημα με τον πλέον μοναδικό τρόπο σε μία ημέρα, μετουσιώνοντας τον χρόνο σας σε πραγματική εμπειρία.

H εικαστικός Βασιλική Σοφιανού έχει εκθέσει έργα της στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στο
Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία. Η Έμπνευσή της πηγάζει από την πίστη στη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και ειδικεύεται σε υφαντικά εικαστικά έργα. Με όπλο της το μαλλί και νήμα, εργαλεία της τους σπάνιους πλέον αργαλειούς, το μεράκι και τη γνώση, κατορθώνει να σε ταξιδεύει σε πτυχές της καθημερινότητας μακρυά από την διεκπεραιωτική όψη του σύγχρονου τρόπου ζωής.Η F.O.B. art container στο κοινωνικοπολιτιστικό πλαίσιο της αμκε τετARTημόριο συνεχίζει
την πορεία της επεκτείνοντας μέσα από αυτή τη δράση τις προσπάθειες της για ανάδειξης και τόνωσης της πολιτιστικής κεφαλαιοποίησης σε τοπικό επίπεδο και στον τομέα των Open Studios.

Η παράδοση των open studios ξεκίνησε αρχικά στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι
του 1600 ώπου αρχικά είχαν τη μορφή ανοιχτών σαλονιών στα οποία οι καλλιτέχνες επικοινωνούσαν το έργο τους και τη δημιουργία τους με το ευρύ κοινό. Μέσα στους αιώνες ο θεσμός πέρασε σε όλες τις χώρες της Δύσης με καλλιτέχνες ή και ομάδες καλλιτεχνών να ανοίγουν τους χώρους τους ανεξάρτητα τις ίδιες ημέρες είτε μετατρέποντας μεγάλους χώρους σε μικρά εργαστήρια. Μέσα από τα Open Studios οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έργα παρουσία ευρύ κοινού, να γνωρίσουν και να γνωριστούν με συλλέκτες, φιλότεχνους και απλούς αγοραστές, και παράλληλα να ενημερώσουν και να μυήσουν στην καλλιτεχνική παραγωγική διαδικασία το κοινό.

Διοργάνωση: F.O.B. art container
Υποστήριξη: αμκε τετARTημόριο


INFO

One day Open Studio κλωστουφαντουργίας
Ημερομηνία
: Τρίτη 17/12/2019, 11.00-22.00
Τοποθεσία: Επταλόφου 6 στη Νέα Ιωνία, 14231
Είσοδος: Ελεύθερη




Δες και αυτό!