Ο Ζακ Στανφορντ, εκδότης του The Advocate, και ο Φίλιπ Πικάρντι, εκδότης του Out magazine παρατήθηκαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητρική τους εταιρία, Pride Media.

Μαζί με τους εκδότες παρατήθηκε και ο Ορλάντο Ρις, ο CEO της Pride Media, αφήνοντας σε αβεβαιότητα το μέλλον του OUT magazine και του The Advocate.

Η παραίτησή τους έγινε μετά από δύο γύρους απολύσεων προσωπικού στα εμπορικά τμήματα και τμήματα των συντακτών, τεράστιες περικοπές σε μισθούς, οφειλές προς ελεύθερους επαγγελματίες, μειώσεις στο τιράζ, μηνύσεις από το National Writer’s Union και μηνύσεις στους πρώην ιδιότητες της Pride Media για απόκρυψη των χρεών της κατά την πώληση της στους νέους ιδιοκτήτες και την ξαφνική παραίτηση του προηγούμενου CEO της Pride Media, Νέιθαν Κόιλ.

O Ρις και ο Στανφορντ – οι πρώτοι μαύροι γκέι άντρες στην ιστορία της Pride media που βρίσκονταν σε θέση CEO ανακοίνωσαν ότι θα μείνουν στις θέσεις τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Από την άλλη ο Πικάρντι ανακοίνωσε χτες στο Twitter ότι χτες ήταν η τελευταία τους ημέρα στο Out magazine.

O Άνταμ Λέβιν, ένας από τους ιδρυτές της Oreva Capital, η οποία μετονομάστηκε στην Pride media, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο ακόμα για την πρόσφατη αποχώρηση των Στανφορντ, Πικάρντι και Ρις. Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν η Pride media θα προχωρήσει σε πτώχευση ή σε ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.

Το Out magazine δημιουργήθηκε το 1992 και το Advocate το 1967.