Γιορτινή κωμωδία του Netflix που υπονοεί ότι ο Ιησούς ήταν γκέι οργίζει χριστιανούς

13/12/2019

Μια Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του Netflix προκάλεσε την οργή χριστιανών, οι οποίοι εξοργίστηκαν με την «γκέι» απεικόνιση του Ιησού και συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές προκειμένου να πιέσουν το Netflix να την κατεβάσει.

Η 46λεπτη ταινία απεικονίζει τον Ιησού με τον κολλητό του (έναν αρκετά εκδηλωτικό άντρα), να επιστρέφουν σπίτι σε ένα πάρτι έκπληξη, που γίνεται προς τιμή του Ιησού. Ο Ιησούς προσπαθεί στην αρχή να κρύψει τον κολλητό του, ο οποίος αργότερα συμμετέχει και αυτός στο πάρτι και τραγουδάει ένα τραγούδι που οι στίχοι του λένε:

«Μέσα στην κάψα της ερήμου είδα τη μεγάλη σε μέγεθος… δύναμη του» .

Το “The First Temptation of the Christ” έχει γυριστεί από ένα Βραζιλιάνικο Youtube γκρουπ κωμικών με όνομα “Porta dos Fundos” που μεταφράζεται και ως «Πίσω πόρτα».

Οι συντηρητικοί χριστιανοί, που μάζεψαν πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές για το κατέβασμα της ταινία από το Netflix, χαρακτηρίζουν την ταινία ως «αποτροπιαστική και ασεβής προς την καθολική εκκλησία και ειδικά ως προς τον θεό» .

«Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να πιστεύει στον Ιησού Χριστό, αλλά απαιτούμε σεβασμό στα ως προς τα πιστεύω μας» έγραψε ένας σχολιαστής, σύμφωνα με το New York Daily News, που υποστηρίζει ότι διέγραψε τον λογαριασμό του στο Netflix σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι «Porta dos Fundos» απάντησαν ότι:

Oι Porta dos Fundos εκτιμούν την καλλιτεχνική ελευθερία και το χιούμορ μέσω της σάτιρα από τα πιο ποικίλα πολιτισμικά θέματα της κοινωνίας και πιστεύουν ότι η ελευθερία έκφρασης αποτελεί τη βασική δομή για μια δημοκρατική χώρα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:




Δες και αυτό!