Aπολύθηκε μετά την ανακοίνωση της φυλομετάβασής της

06/12/2019

Η Έριν Ντότεν, μια γυναίκα από τη Φλόριντα που περιγράφει την εαυτή της ως μια “μακροχρόνια υποστηρίκτρια των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών”, υποστηρίζει ότι απολύθηκε από την δουλειά της ως βοηθός του προέδρου στο Broward College’s Health Sciences Simulation Center, μετά από το coming out της ως τρανς γυναίκα.

Παρά την στήριξη ενός πολιτικού κόμματος που συστηματικά αντιτίθεται στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, η Ντότεν λέει ότι «εργάζεται με συντηρητικούς που υποστηρίζουν την αξιοπρέπεια των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων». Ελπίζει ότι το ανώτατο δικαστήριο θα πάρει την σωστή απόφαση στηρίζοντας ΛΟΑΤΚΙ άτομα σε υπόθεση εργασιακής διάκρισης.

Φωτογραφία της Ντόντεν | Πηγή: Freedom for All Americans

Την ημέρα που η Ντότεν ανακοίνωνε στον εργοδότη της την απόφασή της να προχωρήσει σε φυλομετάβαση, ενημερώθηκε από το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού για να συζητήσουν για ένα πλάνο βελτίωσης της απόδοσής της, χωρίς στο παρελθόν να έχει γίνει κάτι παρόμοιο.

«Έκανα coming out ως τρανς άτομο στη γυναίκα μου πριν τρία χρόνια» δήλωσε η Ντότεν στο Freedom for All Americans. «Έχω ξεκινήσει ορμονοθεραπεία και είχα επιχειρήσει αρκετές φορές να κάνω φυλομετάβαση τα τελευταία 9 χρόνια. Μετά την τελευταία μου απόπειρα αυτοκτονίας είπα ‘ Αυτό είναι, θα γίνω αυτή που θέλω να είμαι, στο διάολο πια’».

Μετά το coming out της, έγινε ΛΟΑΤΚΙ σύμβουλος στο κολέγιο και άρχισε να αισθάνεται πρότυπο για τους μαθητές της και το προσωπικό. Σύντομα όμως, άρχισαν να γίνονται παράπονα από την διοίκηση του κολεγίου εναντίον της.

«Έκαναν την ζωή μου κόλαση».

Έξι μήνες μετά την απέλυσαν.

Τώρα έχει πάει την υπόθεση δικαστικά και έχει γίνει μέλος της ομάδας “Συντηρητικοί ενάντια στις διακρίσεις”, ένα πρόγραμμα του Freedom for All Americans που υποστηρίζει τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

«Η υπόθεσή μου δεν έχει να κάνει με την πολιτική», υποστηρίζει αφελώς η Ντότεν. «Έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό». Υποστηρίζει ότι οι συντηρητικοί χριστιανοί θα πρέπει να της αναγνωρίσουν την ανθρωπιά της. «Υποτίθεται ότι ‘πρέπει να αγαπάς τους γείτονές σου όπως αγαπάς τον εαυτό σου’ και όχι ‘Να αγαπάς τους γείτονες σου όπως τον εαυτό σου έκτος αν είναι άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας’».




Δες και αυτό!