Ιρλανδία:Απλοποιείται η διαδικασία νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου

04/12/2019

Απλοποιούνται οι διαδικασίες που αφορούν στη νομική αναγνώριση της ταυτότητα φύλου ως προς την αλλαγή στα έγγραφα ατόμων 16 και 17 χρονών στην Ιρλανδία μετά από ελέγχους, που έδειξαν ότι η τωρινή διαδικασία είναι αρκετά δύστροπη.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο δε θα απαιτείται πλέον από άτομα 16 και 17 χρονών να περούν μέσα από δικαστικές διαδικασίες και να χρειάζονται βεβαιώσεις από δύο γιατρούς, που να πιστοποιούν το φύλο τους, προκειμένου να προχωρήσουν στην αλλαγή των εγγράφων τους.

Αντί αυτού, τα ανήλικα άτομα (από 16 ετών και πάνω) θα είναι σε θέση να δηλώνουν από μόνα τους την ταυτότητα φύλου τους –με γονική συναίνεση- όπως ακριβώς συμβαίνει από το 2015 στην Ιρλανδία στα τρανς άτομα άνω των 18 ετών.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές, η Ιρλανδή υπουργός εργασιακών υποθέσεων και κοινωνικής προστασία, Ρετζίνα Ντόκερτι δήλωσε:

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένη που μπορούμε να προτείνουμε αυτές τις αλλαγές για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητα φύλου και απλοποιούμε τις ήδη υπάρχουσες διαδικασίες για τα άτομα 16 και 17 χρονών.»

Παρόλα αυτά, τρανς ομάδες στην Ιρλανδία εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που παρά τις αλλαγές, δε θα γίνουν αλλαγές για νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου για non-binary άτομα, όπως, επίσης, και η διαδικασία δε θα αλλάξει για άτομα κάτω των 16 χρονών.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!