Δείτε τα βίντεο ολόκληρης της φετινής διοργάνωσης “I’m Positive”

02/12/2019
από
“I’m Positive”
“I’m Positive”

Δείτε τα βίντεο με το περιεχόμενο της φετινής διήμερης διοργάνωσης “I’m Positive” ,  που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Νοεμβρίου, στη Στέγη και υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» .

Η επιστήμη έχει προχωρήσει, ας ακολουθήσει και η κοινωνία.

Το πρώτο βίντεο αφορά στην Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, όπου στις 20:00 ακριβώς, η Κεντρική Σκηνή της Στέγης φιλοξένησε τρεις αληθινές ιστορίες που σχετίζονται με τον HIV, αλλά πραγματεύονται ευρύτερες έννοιες και αξίες, όπως η παιδεία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ορατότητα των ευάλωτων ομάδων.

Συμμετείχαν οι εξής:

Δρ. Demetre Daskalakis, Αναπληρωτής Επίτροπος για τον έλεγχο των λοιμώξεων στο Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης
Michael Macneal, ο σύζυγος του δρ. Daskalakis
Bruce Richman, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Εκστρατείας “Prevention Access Campaign”
Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του Red Umbrella Athens
Νίκος Φιτσιάλος, υπεύθυνος street-work της «Θετικής Φωνής»
Ραφαήλ Μπιλίδας, οροθετικός ακτιβιστής, Fundraiser της Θετικής Φωνής και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Athens Pride
Κωνσταντίνα Παλυβού η μητέρα του Ραφαήλ

Τη συζήτηση συντόνισε η Λυδία Παπαϊωάννου κι ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, ενώ παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα πραγματοποίησε η Σοφία Ρομπόλη.

Σχολεία

Όπως και στο “I’m Positive 2018” , η δράση περιλαμβάνει ένα διήμερο κινηματογραφικών προβολών και συζήτησης για σχολεία, στις 13 και 14 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή. Οπότε, το δεύτερο βίντεο αφορά στα πρωινά των δύο ημερών, όπου μετά τις προβολές ταινιών σχετικών με θέματα, που αφορούν στον HIV, ακολούθησε συζήτηση με μαθήτριες και μαθητές από σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Καλλιθέας.

Ομιλητής ήταν ο Ραφαήλ Μπιλίδας (οροθετικός ακτιβιστής, Fundraiser της Θετικής Φωνής και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Athens Pride) και ομιλήτρια η Μαριλίνα Αβάνη, ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα της ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ. Τον συντονισμός της συζήτησης πραγματοποίησε η Μαίρη Συνατσάκη (παραγωγός περιεχομένου – επιχειρηματίας).

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.


 

https://avmag.gr/115122/o-grigoris-petrakos-pathainei-omofovia-me-tin-kampania-quot-i-m-positive-quot/




Δες και αυτό!