Στη φυλακή η γυναίκα που δολοφόνησε τον gay γιο της και μετά έκαψε το πτώμα του

0
2

Σε 25 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε μια γυναίκα από τη Βραζιλία, η οποία σκότωσε τον 17χρόνο γιο της επειδή ήταν γκέι.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Tatiana Lozano Pereira δεν αποδέχτηκε ποτέ τη σεξουαλική του ταυτότητα του γιου της.

Ιtaberlly Lozano

Η Pereira και ο γιος της, Itaberli Lozano, είχαν έναν μεγάλο καβγά στις 27 Δεκεμβρίου του 2016, που έκανε τον νεαρό να μετακομισει στο σπίτι που έμενε η γιαγιά του και ο θείος του. Επέστρεψε όμως δύο μέρες μετά, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα του. Φαίνεται μάλιστα πως η Pereira προσπάθησε να τον δελεάσει για να επιστρέψει. Όταν μπήκε στο σπίτι του, ο έφηβος έπεσε σε ενέδρα από τη μητέρα του και δύο άνδρες που είχαν προσληφθεί για να τον χτυπήσουν.

Πρόθεση της μητέρας του (σύμφωνα με την απολογία της) ήταν να του δώσει ένα μάθημα.

Όταν όμως ο άτυχος νεαρός έπεσε στο πάτωμα, η ίδια έδωσε εντολή να τον σκοτώσουν. Οι άντρες αρνήθηκαν και τότε η Pereira πήρε το κουζινομάχαιρο και τον σκότωσε. Με τη βοήθεια του συζύγου της (πατριό του νεαρού), το πτώμα απομακρύνθηκε από το σπίτι σ΄ένα απομονωμένο σημείο, όπου και το έκαψαν.

Η αστυνομία βρήκε το καμμένο σώμα δύο μέρες μετά. Η Pereira για να δικαιολογήσει την απουσία του γιου της, είπε σ΄όλους ότι έφυγε από το σπίτι. Έφτασε μάλιστα να συμπληρώσει σχετική αναφορά στην αστυνομία.

Τελικά, η ίδια συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της.

Μιλώντας στην αστυνομία, ο θείος του Lozano, Dario Rosa, δήλωσε: “Είχε μια δουλειά, ήταν πολύ ευγενικός και ποτέ δεν μάλωνε με κανέναν. Είχε μόνο προβλήματα με τη μητέρα του, που δεν δεχόταν ότι ήταν ομοφυλόφιλος”. 

Στη δίκη, η Pereira υποστήριξε ότι τσακώθηκε με τον γιο της επειδή έφερε τους άντρες στο σπίτι και έκαναν ναρκωτικά, ενώ δήλωσε ότι δεν είχε θέμα με τη σεξουαλικοτητα του. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο Λοζάνο απείλησε να την σκοτώσει.

Οι αρχές όμως αποκάλυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Pereira είχε “προσλάβει” τους άνδρες κακοποιούς για να επιτεθούν στον γιο της.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!