Η ανακοίνωση των Proud seniors Greece για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

29/11/2019
από

Οι Proud Seniors Greece, ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50+, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία η πλειοψηφία της βουλής καταψήφισε τη συνταγματική απαγόρευση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή/και χαρακτηριστικών φύλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το Σύνταγμα είμαστε και εμείς… Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την άρνηση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όπως και του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 5 παρ 2 του Συντάγματος που προέβλεπε την κατάργηση των διακρίσεων απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα ή χαρακτηριστικά φύλου. Η θέση τους αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις των δύο αυτών κομμάτων τόσο περί σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού και σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές διατάξεις (άρθρο 5β της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρθρο 21 του Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων για την ΕΕ), όσο και ως προς τις υποσχέσεις περί δήθεν από κοινού εργασίες με τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των ΛΟΑΤΚΙ πολιτών της χώρας μας.

Η οργάνωση των proud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω) όπως και οι άλλες αντίστοιχες οργανώσεις του δικτύου της Ελλάδας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση τους, τη στιγμή μάλιστα που κάποιες ημέρες πριν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ΝΔ από το βήμα που του δόθηκε στην ημέρα μνήμης των δολοφονημένων τρανς ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, διαβεβαίωνε τα μέλη της κοινότητας ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις αυτονόητες αλλαγές στο Σύνταγμα και μας καλούσε στο γραφείο του, όπως και όλες τις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, να εγκαινιάσουμε την έναρξη διαρκούς συνεργασίας. Πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο ότι κατόπιν τούτου δε μπορεί να ελπίζει σε καμία συνεργασία και συνάντηση την ώρα που δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις της συνέπειας που θα οικοδομήσουν μια αμοιβαία εμπιστοσύνη η οποία αφορά απόλυτα τις ζωές μας. Εκφράζουμε επίσης την οργή και την αγανάκτηση μας απέναντι σε συμπεριφορές που φιλοδοξούν να εξαπατήσουν με ανερμάτιστο τρόπο κοινότητες πολιτών, πολλοί από τους οποίους στήριξαν τη σημερινή κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο ισχύει και για το κόμμα Μερα25 του οποίου τη στάση και τις παλινωδίες αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Αν και η οργάνωση των proud seniors gr (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50+άνω) αφορά τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες της κοινότητας και ίσως τις πιο ευαίσθητες, παραμένουμε τόσο ενεργοί ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές όσο και υπέρμαχοι συνολικά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία δεν χωρά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τον παραμικρό συμβιβασμό ή έκπτωση. Μετά τα ανωτέρω Το ΔΣ της οργάνωσης μας αποφασίζει να μην πραγματοποιήσει κανένα ραντεβού επικοινωνίας – συνεργασίας (όπως ήδη κάποια είχαν οριστεί) με κόμματα που ψήφισαν αρνητικά στην αναθεώρηση του Συντάγματος μέχρι νεοτέρας ενημέρωσης.

,




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!