Γαλανού: “Θεωρούν τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους Β’ κατηγορίας;”

27/11/2019
από
Γαλανού: "Θεωρούν τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους Β’ κατηγορίας;"
Γαλανού: "Θεωρούν τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους Β’ κατηγορίας;"

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, σχολίασε την νέα συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία η πλειοψηφία του βουλευτικού σώματος της χώρας καταψήφισε τη συνταγματική απαγόρευση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή/και χαρακτηριστικών φύλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” Θεσσαλονίκης 91,4.

Εδώ, μερικές χαρακτηριστικές δηλώσεις της:

Το ελληνικό κοινοβούλιο κατά την πλειοψηφία του αποφάσισε να απορρίψει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπολιτών μας. Το ζητούμενο ήταν να προστεθούν και στο Σύνταγμα οι κατηγορίες που έλειπαν, η ταυτότητα φύλου, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, τα χαρακτηριστικά φύλου και η αναπηρία.

Η αναθεώρησης θα έκανε την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων καθολική και πιο ισχυρή και θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις για άλλες νομοθεσίες στο μέλλον.

Υπήρξε κάποιος ουσιώδης λόγος; Κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα; Γιατί να το αρνηθούμε; Γιατί οι βουλευτές που ψήφισαν αρνήθηκαν αυτές τις προστασίες στους συμπολίτες μας; Θεωρούν αυτοί που το έπραξαν, ότι πχ οι ΛΟΑΤΚΙ και οι ανάπηροι συμπολίτες μας, είναι πολίτες Β’ κατηγορίας;

Έχουμε έναν πρωθυπουργό που αυτοπροσδιορίζεται φιλελεύθερος. Βασική αρχή του φιλελεύθερου αστικού κράτους δικαίου είναι η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, αποτελούν τον πυρήνα του αστικού κράτους δικαίου. Θα πρέπει να εξηγήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί το αρνήθηκε.

Δουλειά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι να συνεχίσει να κάνει τον διάλογο και να συνεχίσει να πιέζει, ώστε τα θέματα των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών να βρουν θετικό έδαφος σε νομοθετικό επίπεδο.

Ακούστε όσα είπε:

https://avmag.gr/115621/i-anakoinosi-tis-diethnoys-amnistias-gia-ti-syntagmatiki-anatheorisi/

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!