Η Τζέιμι Λι Κέρτις στηρίζει το outing σε ομοφοβικούς πολιτικούς

27/11/2019
από
Στηρίζει το outing σε πολιτικούς που καταψηφίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίες
Στηρίζει το outing σε πολιτικούς που καταψηφίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίες

Η Τζέιμι Λι Κέρτις (Jamie Lee Curtis) δήλωσε ότι δε στεναχωριέται για τις/τους υποκρίτριες/τές, κλεισμένες/ους στην ντουλάπα πολιτικούς. Για την ακρίβεια, σκέφτεται ότι θα πρέπει να τους γίνει outing.

Στηρίζει το outing σε πολιτικούς που καταψηφίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίες
Στηρίζει το outing σε πολιτικούς που καταψηφίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίες

Σε συνέντευξή της στη ΛΟΑΤΚΙ+ ιστοσελίδα Pride Source σε ερώτηση σχετικά με το ποιες από τους χαρακτήρες, που έχει υποδυθεί ως ηθοποιός, θεωρεί ότι ήταν κουήρ – απάντησε ότι ποτέ δεν το σκέφτηκε, ούτε καν για τη θρυλική Λόρι Στρόουντ (Laurie Strode) του Χαλοουίν (Halloween), που ήταν ξεκάθαρα λεσβία. Μοιάζει να έχει ένα μεγάλο τυφλό σημείο σχετικά μ’ αυτό.

Η ηθοποιός, που πρόσφατα διαφήμισε το Activia και φημολογείται ότι είναι κουήρ, ρωτήθηκε γι’ αυτό, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι. “Δεν ήξερα κανένα γκέι παιδί όσο μεγάλωνα, αλλά μου την έπεσε στο σχολείο μια φορά ένα κορίτσι”, θυμάται.

Η Κέρτις θεωρεί ότι “η σεξουαλικότητα του κόσμου δεν αφορά κανέναν, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς” και θεωρεί ότι «η ιδιωτική ζωή των ανθρώπων είναι η ιδιωτική τους ζωή, και το αν έχω φιλήσει ποτέ ένα κορίτσι – που δεν έχω – δεν έχει καμία σχέση με το ότι συμμετέχω στην υπεράσπιση» .

Η ηθοποιός, που εμφανίζεται στην ταινία μυστηρίου “Knives Out” που κυκλοφορεί, δήλωσε ότι η σεξουαλικότητα των ανθρώπων είναι “ένα είδος καταστροφικής τροφής για σχόλια σε ένα κοκτέιλ πάρτι” και, τελικά, δεν είναι δουλειά κανενός, και δεν έχει σημασία.” 

Αλλά την ίδια στιγμή προειδοποιεί:

Η προβολή του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου δεν έχει σημασία, εκτός κι αν “νομοθετεί μία αντι-γκέι νομοθεσία, αλλά είναι γκέι” .

Η Κέρτις είπε: “Αποδέχομαι πλήρως το outing σε αυτούς τους ανθρώπους για την υποκρισία τους” .

Παρόλο που το outing δεν είναι σωστό και τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το γνωρίζουν και τις περισσότερες φορές το σέβονται, η υποκρισία είναι δύσκολο πράγμα, πέφτει βαριά στο στομάχι όσο να πεις, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο, που προσπαθεί ενεργά να στερήσει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και έχει τη δύναμη και την ισχύ για να το κάνει.

Είναι σωστή η Κέρτις; Ως ετεροφυλόφιλη, έχει λόγο πάνω στο θέμα αυτό; Τι λέτε;

Τουλάχιστον ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η Λόρι Στρόουντ είναι λεσβία. Κι ας μην το βλέπει η αγαπημένη μας Κέρτις.




Δες και αυτό!