Αμετανόητος ο PewDiePie για το misgendering σε τρανς γυναίκα

21/11/2019
από
Αμετανόητος ο PewDiePie για το misgendering σε τρανς γυναίκα
Αμετανόητος ο PewDiePie για το misgendering σε τρανς γυναίκα

Ο PewDiePie, το αστέρι του YouTube, που το αληθινό του όνομα είναι Felix Kjellberg σε ένα πρόσφατο βίντεο, έκανε misgendering σε τρανς κοπέλα και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις στα σχόλια των ατόμων, που εντόπισαν το λάθος του. Επανειλημμένως, μέσα σε βίντεο διάρκειας 20 λεπτών, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, κάνει αρκετές φορές καταφανώς misgendering.

Αμετανόητος ο PewDiePie για το misgendering σε τρανς γυναίκα
Αμετανόητος ο PewDiePie για το misgendering σε τρανς γυναίκα

Το εν λόγω βίντεο στο YouTube είχε ήδη ξεπεράσει τις 5 εκατομμύρια προβολές. Καταπιάνεται μ’ ένα απόσπασμα της εκπομπής του Dr. Phil με καλεσμένο τον Lars και την 19χρονη τρανς κοπέλα Bameron, στην οποία και κάνει misgendering. Μάλιστα, ξεκίνησε με ένα απαράδεκτο σχόλιο: “Είναι αυτός ο απωθημένος γιος του Jeffrey Star, ή κάτι τέτοιο;” 

Καθώς το βίντεο συνεχίζεται, ο PewDiePie αναφέρεται σε εκείνη με τις αρσενικές αντωνυμίες, ανάμεσα σ’ άλλα άνοστα σχόλια. Αγνοεί ή αδιαφορεί, προφανώς, για το γεγονός ότι τα σχόλιά του και το κατ’ επανάληψη misgendering είναι τρανσφοβικό, ενδεχομένως να κινητοποιεί το μίσος, και σίγουρα πληγώνει κάποια άτομα, μερικά από τα οποία μπορεί και να τον ακολουθούν.

Στη συνέχεια η τρανς κοπέλα Bameron μέσα από τα social media απάντησε στον PewDiePie ως εξής:

“PewDiePie, άντε και γ***. Σ’ ευχαριστώ πολύ που μου έκανες misgendering στην μεγαλύτερη πλατφόρμα. Λατρεύω αυτό το μίσος από τους ακόλουθούς σου.” 

Στη συνέχεια τον περιγράφει ως «κυριολεκτικά αρουραίο» .

https://www.youtube.com/watch?v=YnPs3rsOnNc

Ο PewDiePie φυσικά και απάντησε λέγοντας ότι δεν το έκανε επίτηδες:

«Κάτι παιδάκια, με anime για avatar, με αποκαλούν αμείλικτα τρανσφοβικό στο Twitter. Υποτίθεται ότι σκόπιμα έκανα misgendering σε κάποιο άτομο. Ήταν στο βίντεο του Dr. Phil… Αυτό το πρόσωπο, για μένα, ήταν τόσο ξεκάθαρα ένα Jeffree Star wannabe ή lookalike, δεν το σκέφτηκα καν. Εκείνη, είχε ένα αρρενωπό όνομα. Πού να το ξέρω; Αν αναφερόταν διαφορετικά θα το ήξερα και θα το είχα δει. Βασικά, υπερασπίζομαι τα LGBT δικαιώματα και δε θα έκανα ποτέ misgendering επίτηδες, ούτε για τρόλινγκ και ούτε εσείς να το κάνετε ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τη σεξουαλικότητα. Κι αυτοί που λένε, “οκ, μπορεί να μην το έκανες επίτηδες, αλλά θα πρέπει να είσαι πιο υπεύθυνος…” είναι τα ίδια σκατά πάλι από την αρχή, άντε και γ@*****. Αυτό.” 

Με το που ανέβηκε το βίντεο υπήρξαν σχόλια στο Twitter, που υπογράμμισαν και πάλι τα τρανσφοβικά σχόλια του PewDiePie, αλλά κυρίως την έλλειψη μεταμέλειας για το γεγονός. Υπάρχουν κάποια σχόλια προς υπεράσπιση του αστέρα του YouTube, αλλά τα περισσότερα έσπευσαν να επισημάνουν την τεράστια επιρροή του και να κηρύξουν τη συμπεριφορά του ως προβληματική, καθώς ακόμη κι αν έγινε κατά λάθος, όφειλε στη συνέχεια να ζητήσει συγγνώμη από την κοπέλα και μετά να ξεκαθαρίσει το οτιδήποτε.

https://www.youtube.com/watch?v=uz4wTlyLE_s




Δες και αυτό!