Τέρμα στις δωρεές σε αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις από τα Chick-fil-A

20/11/2019
από

Τα φαστ-φουντ Chick-fil-A ανακοίνωσαν επισήμως ότι δεσμεύονται πως δε θα χρηματοδοτούν πλέον αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις.

Η απόφαση έρχεται μετά από επανειλημμένες αναφορές για δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων, τόσο στον Στρατό Σωτηρίας (Salvation Army) όσο και στην Κοινότητα των Χριστιανών Αθλητών (Fellowship of Christian Athletes), φορείς που συχνά προβαίνουν σε ομοφοβικές και τρανσφοβικές ανακοινώσεις, που κάνουν διακρίσεις σε βάρος της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Οι διαμαρτυρίες εναντίον της εταιρείας συνεχίστηκαν για χρόνια και το 2019 το Σαν Αντόνιο μπλόκαρε το εστιατόριο από το να συμπεριληφθεί στα σχέδια του αεροδρομίου, εξαιτίας αυτών των δωρεών, και το πρώτο Chick-fil-A στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κλείσει, μετά από μόλις 11 ημέρες λόγω των αντιδράσεων.

Εκείνον τον καιρό, τα Chick-fil-A επέμειναν ότι η εταιρεία δεν είναι ενάντια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, παρά τη δημόσια θέση του CEO του για την ισότητα στον γάμο και τις δωρεές σε αμφιλεγόμενες χριστιανικές ομάδες.

“Δεν έχουμε καμία πολιτική διακριτικής μεταχείρισης σε καμία ομάδα και δεν έχουμε πολιτική ή κοινωνική ατζέντα” , είχε δηλώσει ένας εκπρόσωπος το 2018, λίγους μόνο μήνες πριν αποφασιστεί ότι θα εξακολουθούσαν να κάνουν δωρεές στις ίδιες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Τώρα πια, υποτίθεται ότι είναι αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν την εικόνα τους, εστιάζοντας τη φιλανθρωπική τους προσφορά στην «εκπαίδευση, την έλλειψη στέγης και την πείνα» και ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να ξαναχρηματοδοτήσουν καμία από τις δύο παραπάνω οργανώσεις.

“Πραγματοποιήσαμε πολυετείς δεσμεύσεις και στις δύο οργανώσεις και εκπληρώσαμε αυτές τις υποχρεώσεις το 2018” , δήλωσε εκπρόσωπος των Chick-fil-A.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!