Οι παραγωγοί μια σειράς στο Youtube στην Ρωσία με όνομα Real talk αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μετά την ανάρτηση επεισοδίου στο οποίο εμφανίζεται ένας γκέι άντρας, ο Μάξιμ Πάνκρατον, να συνομιλεί με παιδιά.

To Real Talk αποτελεί αντιγραφή του γνωστού Αμερικάνικου καναλιού στο Youtube Kids Meet στο οποίο παιδιά έρχονται σε επαφή με άτομα με διαφορετικά υπόβαθρα και εμπειρίες στην ζωή τους και τους κάνουν ερωτήσεις προκειμένου να γνωρίσουν περισσότερα πράγματα γι’ αυτά.

Σε προηγούμενα βίντεο στο πλατό τους είχαν φιλοξενήσει άτομα με ανορεξία, γυναίκες που δούλευαν στον χώρο των ταινιών για ενήλικους, άτομα με αναπηρία κ.α.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο με τον Πάνκρατον τράβηξε την προσοχή ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν κρατικού στελέχους, του Πιότρ Τολτσόι, ο οποίος επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζοντας ότι το επεισόδιο παραβιάζει τον νόμο της χώρας περί γκέι προπαγάνδας ο οποίος απαγορεύει τις ΛΟΑΤΚΙ εκδηλώσεις ή οποιασδήποτε είδους ΛΟΑΤΚΙ ορατότητας, η οποία μπορεί να είναι προσβάσιμη σε ανήλικα άτομα.

Σαν αποτέλεσμα του βίντεο, στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στο σεξ ή την συντροφικότητα των γκέι ατόμων, οι παραγωγοί του καναλιού είναι αντιμέτωποι με 20 χρόνια φυλάκιση και τους βαραίνουν οι κατηγορίες για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων.

Ο ίδιος ο Πάνκρατον δήλωσε ότι δέχεται απειλές για την ζωή του, ενώ οι γονείς των παιδιών που εμφανίστηκαν στο επεισόδιο δέχονται επιθέσεις από υπηρεσίες προστασίας παιδιών και πιέζονται να καταθέσουν κατά των παραγωγών της σειράς.

Ο Πάνκρατον δήλωσε στο Human Rights Watch, ότι λίγο μετά το μπλοκάρισμα του βίντεο, κατάφερε με δυσκολία να ξεφύγει από δύο άντρες, οι οποίοι τον καταδίωξαν κοντά στο σπίτι του. Ανέφερε ότι δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, γιατί φοβόταν για αντίποινα από την αστυνομία.