Ένα πρόγραμμα για την ακτιβιστική κινητοποίηση και ενδυνάμωση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

21/11/2019
από

Μια πολύχρωμη ακτιβιστική δράση διοργανώθηκε πριν λίγο καιρό στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την ενδυνάμωση των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και την ευαισθητοποίηση των περαστικών.

Ο λόγος για την εκδήλωση “Spectrum Awareness”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία, σε άτομα που ενδιαφέρονταν, να εκδηλώσουν την ακτιβιστική τους διάθεση και να έρθουν πιο κοντά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος #ActiveSolidarity, το οποίο είναι ένα 10ήμερο δυναμικό πρόγραμμα για νεαρά άτομα που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον ακτιβισμό και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και θέλουν να αφήσουν το σημάδι τους στη σημερινή κοινωνία. Συγκεντρώνει 36 νεαρά άτομα από 6 ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τσεχία, Λετονία και Σλοβενία.

Η διοργάνωση αναλαμβάνεται από την εκπαιδευτική πλατφόρμα Active Rainbow και τον οργανισμό Solidarity Mission και επιδοτείται υποστηρικτικά από το πρόγραμμα Erasmus+, Erasmus+ Youth Greece και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική πλατφόρμα Active Rainbow έχει σκοπό να προωθήσει τη διαφορετικότητα, την συμπερίληψη και την αγάπη, έξω από τα όρια των διακρίσεων. Μέσα από τη χρήση μη τυπικών εκπαιδευτικών και ψηφιακών εργαλείων δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον για την επίτευξή τους. Το πρόγραται άτομα που ενδιαφέρονται.

Μέσα από τον λογαριασμό τους στο Instagram μπορούμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες και πολύχρωμες φωτογραφίες των δράσεών τους.

https://www.instagram.com/p/B4KU_UtHAWJ/

https://www.instagram.com/p/B1MSB1IHDaE/

Βέβαια μπορούμε να πάρουμε μία πιο διαδραστική γεύση από την σελίδα τους στο Vimeo και στο Youtube

Μέσα από την ομάδα τους στο Facebook έχουμε τη δυνατότητα να να επικοινωνούμε και να είμαστε συνεχώς σε ενημέρωση για κάθε νέα εκδήλωση!

Η πιο πρόσφατη εκδήλωσή με τίτλο “η Zackie ζει @Θεσσαλονίκη” έλαβε χώρα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.




Δες και αυτό!