Έξι ερωτήσεις για την Αναστασία Λουκρέζη

14/11/2019

Την γνωρίσαμε με αφορμή την ταινία μικρού μήκους “Hi, my name is Idea”, η οποία συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό “My Røde Reel”.

Ο λόγος για την καλλιτεχνικά ανήσυχη Αναστασία Λουκρέζη, η οποία δέχθηκε να απαντήσει γρήγορα σε έξι ερωτήσεις μας.

Πώς αυτοπροσδιορίζεσαι;

Ανθρωποειδές με στοιχεία Κένταυρου και μια μικρή δόση αστερόσκονης με γεύση καφέ.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου όνειρα;

Θέλω να λέω ιστορίες. Το καλύτερο για κάποιον που θέλει να λέει ιστορίες είναι να βλέπει πως ο κόσμος ταυτίζεται και βλέπει κάτι δικό του μέσα σ’αυτες.

Πώς αντιλαμβάνεσαι τον όρο διαφορετικότητα και τι ρόλο παίζει στη ζωή και την τέχνη σου;

Διαφορετικότητα για εμένα σημαίνει να μην υπάρχουν ορισμοί. Το ίδιο ισχύει και για τη τέχνη μου.

Εσύ γιατί αισθάνεσαι διαφορετική;

Έχεις δει πολλούς Κενταύρους να περπατάνε στο δρόμο;

Η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησες ταξίδεψε στο εξωτερικό. Ποιο είναι το επόμενο βήμα.

Αρκετά επόμενα βήματα στα σκαριά, και λέω να μείνω στο πεδίο του μικρού μήκους και να συνεχίσω να δημιουργώ βιντεάκια με διαφορετικές θεματολογίες το κάθε ένα. Θα επικεντρωθώ στο YouTube και φυσικά στη φωτογραφική μου πλευρά, τα πρότζεκτ δε σταματούν. Τελευταία έχω πάθει κάτι με τα φανταστικά πλάσματα.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε για εσένα;

Είμαι απλός ένας άνθρωπος που θέλει να σου πει μια ιστορία μέσα από εικόνες. Θέλεις να ακούσεις;

Λίγα λόγια για την Αναστασία

Αποφοίτησε από τη σχολή φωτογραφίας το 2011 και έκτοτε ασχολείται ενεργά με τη φωτογραφία και από το 2015 και με το βίντεο. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς φωτογράφους στην Ελλάδα, όπως ο Μάριος Θεολόγης, o Νίκος Αλεξόπουλος, αλλά και στο εξωτερικό, όπως ο Benjamin Von Wong. Καλλιτεχνικές δουλειές της έχουν συμμετάσχει σε περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού (περιοδικό Φωτογράφος, SHOT Magazine κ.ά.). Αυτή την περίοδο εργάζεται ως φωτογράφος και διευθύντρια φωτογραφίας στον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και της εκπαίδευσης.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!