Ένας γκέι άνδρας από το Κορκ της Ιρλανδίας αποκάλυψε ότι επιβιβάστηκε σε ένα λεωφορείο προχθές το βράδυ μαζί με μια ομάδα στρέιτ ανδρών, που είχαν περάσει το βράδυ τους σε ένα γκέι κλαμπ, μόνο και μόνο για να κοροϊδέψουν τους ΛΟΑΤ+ ανθρώπους, που διασκέδαζαν.

Ομάδα στρέιτ ανδρών χλευάζει δημοσίως ΛΟΑΤ άτομα έξω από γκέι μπαρ
Ομάδα στρέιτ ανδρών χλευάζει δημοσίως ΛΟΑΤ άτομα έξω από γκέι μπαρ

Ο Ντέιβιντ Μάρεϊ επέστρεφε στο σπίτι του από την δουλειά του με το λεωφορείο, όταν επιβιβάστηκε σ’ε αυτό μία ομάδα των στρέιτ ανδρών. Είχαν μόλις βγει από το δημοφιλές γκέι κλαμπ Chambers. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του με το λεωφορείο άκουσε την ομάδα των ανδρών να χρησιμοποιεί ομοφοβικό κακοποιητικό λόγο, ενώ συζητούσαν την εμπειρία τους στο κλαμπ. Οι άνδρες μιλούσαν για το “ποσό των π***δων” που είδαν στο κλαμπ, είπε ο Μάρεϊ.

“Ο τύπος που καθόταν πιο κοντά μου, φάνηκε ιδιαίτερα αηδιασμένος από αυτό που είδε κατά τη διάρκεια της νύχτας” , δήλωσε ο Μάρεϊ στο PinkNews.

Ένας από τους άνδρες κατέγραψε ένα βίντεο από δύο άντρες που αντάλλασσαν ένα φιλί μέσα στον χώρο του κλαμπ και καυχήθηκε γι’ αυτό. Το είχε ήδη στείλει κιόλας σε φίλους μέσω του Snapchat, καθώς και στον πατέρα του. Η ομάδα των ανδρών – οι οποίοι κατέβηκαν από το λεωφορείο κοντά σε ένα τοπικό συγκρότημα φοιτητικών καταλυμάτων – χλεύαζαν επίσης ένα μέλος της παρέας τους, επειδή τον είχε χτυπήσει ένας άνδρας στο κλαμπ.

«Ήταν όλα μεταξύ του γέλιου και φρίκης για το σύνολο της νύχτας αυτής» , είπε ο Μάρεϊ.

“Φάνηκε να είναι η πρώτη τους νύχτα εκεί, αλλά τους είχαν πει να πάνε εκεί την Τετάρτη, επειδή δεν θα ήταν “αυτός ο γκέι” και ότι θα είναι μία φοιτητική βραδιά» , πρόσθεσε.

Ο Μάρεϊ δήλωσε ακόμη ότι αυτό απέχει πολύ από το να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι οι φοιτητικές νύχτες στο γκέι κλαμπ θα είχαν επιτυχία εάν τα στρέιτ και cis άτομα που συμμετείχαν σέβονταν την ΛΟΑΤ+ κοινότητα. Σε μια σειρά από ευρέως διαδεδομένα tweets, ο Μάρεϊ επέκρινε έντονα το Chambers, που επιτρέπει σε ομάδες, όπως αυτές, να παραμένουν στο κλαμπ, λέγοντας ότι ήταν “εις βάρος των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων” .

Άλλα μέλη της κοινότητας επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Μάρεϊ σχετικά με τα στρέιτ και cis άτομα που συχνάζουν στο Chambers. Ο Μάρεϊ ελπίζει τώρα ότι η διοίκηση του κλαμπ θα προβληματιστεί σχετικά μ’ αυτό:

«Κατανοώ ότι το να μην μπαίνει μέσα το μαγαζί οικονομικά είναι το κλειδί για την επιχειρηματική συνέχεια και τη μακροζωία του, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει έλλειψη συνειδητοποίησης για το τι πραγματικά σημαίνει να είσαι ένα γκέι μπαρ και ότι η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων δεν είναι απλώς ένα ακόμη μέρος του πληθυσμού για να στοχεύσεις και να εμπορευτείς” πρόσθεσε.