Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ένας γκέι έφηβος από το Ιράν, που επιβίωσε από θανάσιμο μαχαίρωμα στον λαιμό. Δράστης της αποτρόπαιης πράξης, ο πατέρας του.

Προσοχή!
Το άρθρο περιέχει σκληρές φωτογραφίες του τραυματισμένου νεαρού.

Ο 17χρονος, δέχτηκε επίθεση από τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους, στη Βέρνη. Σύμφωνα με τον έφηβο, ο νεαρός κοιμόταν και ξύπνησε με τον πατέρα του να στέκεται πάνω του κρατώντας ένα μαχαίρι στο λαιμό του. Ο πατέρας του φώναξε: “Είσαι γκέι, είσαι ομοφυλόφιλος;” Μετά έκοψε τον λαιμό του παιδιού του με τη λεπίδα.

Ο νεαρός, ο οποίος είναι ιρακινής καταγωγής, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: “Κρατούσα πάντα κρυμμένη την ομοφυλοφιλία μου από την οικογένειά μου” .

Ο έφηβος είπε ότι εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πώς ο πατέρας του, ένας αφοσιωμένος μουσουλμάνος, θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Επέζησε από όλο αυτό από καθαρή τύχη, αφού κατάφερε να παλέψει με τον μπαμπά του. Ο νεαρός αμύνθηκε με τα χέρια και τα πόδια του και στη συνέχεια αναγκάστηκε να πηδήξει από το μπαλκόνι για να γλιτώσει.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης λόγω των σοβαρών τραυματισμών στο λαιμό, το στήθος, την πλάτη και τα χέρια του, ευτυχώς πριν να είναι αργά, όταν οι γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο.

Ο 17χρονος δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Ευτυχώς, ο πατέρας μου έχασε την καρωτιδική αρτηρία, αλλά η τραχεία τραυματίστηκε σοβαρά. Έπρεπε να με βάλουν σε κώμα.”

Έξι μήνες μετά τη συγκλονιστική επίθεση, ο έφηβος ζει μόνος του σε μια διαφορετική περιοχή της Βέρνης. Ωστόσο, λόγω των μεγάλων ουλών στο σώμα του, είπε ότι θυμάται συνεχώς το περιστατικό: “Βλέπω τους τραυματισμούς στον καθρέφτη, ή όταν βγάζω selfies και μου έρχονται στο μυαλό ξανά και ξανά σκηνές από το περιστατικό. Θα με συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής μου.”

Ο έφηβος έχει ζητήσει επαγγελματική βοήθεια για να ξεπεράσει τα συναισθηματικά σημάδια της επίθεσης και δήλωσε ότι είναι πλέον “πιο ελεύθερος άνθρωπος από πριν” .
Πρόσθεσε: “Η μαμά μου ντρέπεται για ότι συνέβη. Αλλά το έκρυψα για αρκετό καιρό, τώρα είναι το τέλος όλου αυτού.”

Ο νεαρός είναι μουσουλμάνος και αναφέρεται στα μέσα ως Σεράν Μ., χωρίς να είναι το πραγματικό του όνομα, λόγω δικής του προστασίας.

Έξι μήνες μετά:

Πληροφορίες και εικόνες από: viraltab.news