Η Λίντα Χάμιλτον επιστρέφει ως Σάρα Κόνορ στην τελευταία ταινία “Terminator”

06/11/2019
από

Έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε που η Σάρα Κόνορ εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη. Σε θέση παραγωγού, ο Τζέιμς Κάμερον (James Cameron) ετοίμασε ένα σίκουελ 185 εκατομμυρίων δολαρίων με τίτλο: “Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο” (Terminator: Dark Fate) με σκοπό, να αναλύσει τον χαρακτήρα της και να ξεδιπλώσει την ιστορία που ξεκίνησε από το 1984 με την ταινία “Ο Εξολοθρευτής” (Terminator), συνεχίστηκε το 1991 με τη 2η ταινία “Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης” (Terminator 2: Judgment Day), ώστε να παραδώσει ένα νέο ολοκληρωμένο franchise.

Σε αυτήν την προσπάθεια αγνοούνται, βεβαίως, τα “Εξολοθρευτής 3: Η εξέγερση των μηχανών” (Terminator 3: Rise of the Machines), “Εξολοθρευτής: Η σωτηρία” (Terminator: Salvation) και “Εξολοθρευτής: Γένεσις” (Terminator Genisys).

Η Λίντα Χάμιλτον επιστρέφει ως Σάρα Κόνορ στην τελευταία ταινία "Terminator"
Η Λίντα Χάμιλτον επιστρέφει ως Σάρα Κόνορ στην τελευταία ταινία “Terminator”

Κι η αλήθεια είναι ότι το “Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης” του 1991, θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης που γυρίστηκαν ποτέ, και καμία από τις επόμενες τρεις ταινίες δεν είχε καταφέρει να πιάσει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα και την ένταση που πρόσφερε το αριστούργημα του Κάμερον.

Η σκηνοθεσία της νέας ταινίας “Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο” είναι του Τιμ Μίλερ (Tim Miller, θυμίζουμε ότι σκηνοθέτησε πρόσφατα το Deadpool), ενώ στο καστ, εκτός από την Λίντα Χάμιλτον ως Σάρα Κόνορ, επιστρέφει κι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger). Η Μακένζι Ντέιβις (Mackenzie Davis) και η Νατάλια Ρέγιες (Natalia Reyes) είναι τα νέα μέλη του καστ.

Η Σάρα Κόνορ εμφανίζεται στην ταινία, σε μία σκηνή, όπου οι στρατιωτικές της μπότες πατάνε στον δρόμο, καθώς βγαίνει από το αυτοκίνητό της, κρατώντας ένα πολυβόλο. Κι εκείνη τη στιγμή θυμόμαστε, σα να μην πέρασε μία μέρα, τη δύναμη και την αλήθεια της. Μας έρχονται οι εικόνες από το “Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης” , όταν έκανε έλξεις στο μονόζυγο, όταν ένα τσιγάρο κρεμόταν από τα χείλη της ενώ ετοίμαζε τα πυρομαχικά της, όταν η όψη του καλογυμνασμένου σώματός της έσπαγε το στερεότυπο της γυναίκας και της μάνας εν έτει 1991.

Μπορεί με την πρώτη ματιά να δείχνει μια βαθιά νοσταλγική ταινία, αλλά τελικά είναι μία μοντέρνα ταινία του σήμερα. Αυτή τη φορά η πρωταγωνίστρια είναι ξεκάθαρα η Σάρα Κόνορ, ένας αρχέτυπος ρόλος, η γυναίκας που στο παρελθόν σώζει τρία δισεκατομμύρια ζωές σε έναν πόλεμο κατά των μηχανών, μόνο και μόνο για να τις δει να επιστρέφουν.

Η νέα ταινία “Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο” είναι η συνέχεια, που οι φαν των δύο πρώτων ταινιών περιμέναμε εδώ και δύο δεκαετίες.

Δείτε το τρέιλερ:




Δες και αυτό!