Κέρδισε στη Βιρτζίνια η γυναίκα που απολύθηκε επειδή μπήκε στην αυτοκινητοπομπή του Τραμπ το 2017

06/11/2019
από
Κέρδισε στη Βιρτζίνια η γυναίκα που απολύθηκε επειδή μπήκε στην αυτοκινητοπομπή του Τραμπ το 2018
Κέρδισε στη Βιρτζίνια η γυναίκα που απολύθηκε επειδή μπήκε στην αυτοκινητοπομπή του Τραμπ το 2018

Η Τζούλι Μπρίσκμαν (Juli Briskman), μία δημοκράτης, νίκησε το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο, με μια θέση στο εποπτικό συμβούλιο της Κομητείας Λάουντουν (County Loudoun).

Μια γυναίκα της Βιρτζίνια, που απολύθηκε μετά την απομάκρυνσή της από την αυτοκινητοπομπή του Προέδρου Τραμπ το 2017, έθεσε την πολιτική της απογοήτευση σε δράση, κερδίζοντας στις τοπικές εκλογές την Τρίτη (05/11/19).

Η Τζούλι Μπρίσκμαν (Juli Briskman) κέρδισε μια έδρα στο συμβούλιο των εποπτών της Κομητείας Λάουντουν, νικώντας τον τοπικό αρχηγό των δημοκρατικών στην περιοχή. Με το 99% των περιφερειών που υπέβαλαν αποτελέσματα, η ίδια συγκέντρωσε το 52,4% των ψήφων.

Η Μπρίσκμαν είναι κάτοικος της Κομητείας, ο οποίος συνορεύει με την Ουάσινγκτον, και τον Οκτώβριο του 2017, ποδηλάτησε στον αυτοκινητόδρομο, την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου Τραμπ, καθώς αναχωρούσε από το Εθνικό Γήπεδο Γκολφ. Μια φωτογράφος ειδήσεων την τράβηξε, ενώ μπήκε μέσα στην αυτοκινητοπομπή των SUV του Προέδρου, και η φωτογραφία πήγε αμέσως viral.

Εκείνη την εποχή η ίδια ήταν έξαλλη από το σχέδιο του Τραμπ περί τερματισμού της μεταναστευτικής πολιτικής και περί της αναβολής της δράσης για τις παιδικές αφίξεις (DACA), καθώς και για την αντίδρασή του στην καταστροφή στο Πουέρτο Ρίκο μετά τον τυφώνα Μαρία.

Έτσι, αποφάσισε να μπει μέσα στην αυτοκινητοπομπή με το ποδήλατό της και να κάνει τη γνωστή χειρονομία με το χέρι της προς τον Πρόεδρο και προς ό,τι ο ίδιος πρεσβεύει.

“Δεν χρησιμοποιώ πολύ συχνά αυτή τη χειρονομία, αλλά ήθελα να εκφράσω την άποψή μου και έφτασε στο γυαλιστερό, αλεξίσφαιρο παράθυρο του αυτοκινήτου που υπέθεσα ότι μέσα ήταν το πρόσωπο που υπέθετα ότι ήταν” , δήλωσε η Μπρίσκμαν στο BuzzFeed το 2018.

Αφού η Μπρίσκμαν αναγνωρίστηκε, οι προϊστάμενοι της στην ομοσπονδιακή εταιρία εργολαβιών Akima της είπαν ότι έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση της ως αναλύτρια μάρκετινγκ. Η Μπρίσκμαν άσκησε αγωγή εναντίον της εταιρείας το 2018, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία φοβόταν ότι η διοίκηση του Τραμπ θα αντιπολίτευε εναντίον της εταιρείας και θα άφηνε τα συμβόλαιά της λόγω της φωτογραφίας.

Υποστήριξε ότι η απόλυσή της παραβίαζε την ελευθερία του λόγου και, τελικά, κέρδισε αποζημίωση από τον πρώην εργοδότη της, σύμφωνα με την Washington Post.

Η Μπρίσκμαν αγωνίστηκε σε θέματα, όπως η χρηματοδότηση τοπικών σχολείων και η επέκταση του χώρου πρασίνου στην κοινότητα. Ο αντίπαλός της, ένας υποστηρικτής του Τραμπ, “δεν αντανακλούσε τις αξίες της τοπικής κοινότητας” , δήλωσε η Μπρίσκμαν σε tweet της καμπάνιας.

Και η καμπάνια της επέτρεψε να λάβει μία θέση εναντίον των πολιτικών του Τραμπ.

“Δεν είναι ότι μπορώ να τρέξω εναντίον του” , είπε στην Post τον Ιούλιο. “Αλλά μπορώ να προσπαθήσω.” 




Δες και αυτό!