#TransphobiaKills: Μια καμπάνια για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα

04/11/2019
από

Μην κλείνεις τα μάτια σου στην τρανσφοβία και τον ρατσισμό. Η τρανσφοβία σκοτώνει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ακουστεί! Στήριξε και εσύ τον αγώνα μας! Δυνάμωσε τη φωνή μας!

Το «Have To Be Heard – Transphobia Kills» είναι η νέα καμπάνια* που τρέχει από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι τρανς άνθρωποι και συγκεκριμένα την καταπολέμηση της τρανσφοβίας, των αποκλεισμών, των διακρίσεων και της περιθωριοποίησης που βιώνουν οι τρανς, φυλοδιαφορετικοί και ίντερσεξ άνθρωποι σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής αλλά και κοινωνικής τους ζωής.

Η καμπάνια διοργανώνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «TogetherWeCan», με την υποστήριξη του International Trans Fund. Υλοποιείται ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Τρανς* Μνήμης 2019 (TDoR) και θα ολοκληρωθεί με Δράση Δρόμου στο EuroPride 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις όλων των διεθνών οργανισμών και θεσμών, οι τρανς άνθρωποι είναι μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες στη μισαλλοδοξία και τη βία και η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης /TDoR – 20 Νοεμβρίου είναι μία ημέρα που σε όλο τον κόσμο τιμούμε τους τρανς συνανθρώπους υπήρξαν θύματα ακραίας βίας και δολοφονήθηκαν λόγω της ταυτότητας φύλου τους.

Τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων καταστρατηγούνται, βιώνουν περιορισμένη πρόσβαση και αποκλεισμούς από τον χώρο της εκπαίδευσης, της εργασίας, της υγείας και της πρόνοιας. Τα τρανς άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι αποκλεισμένα απ’ το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, πολλά τρανς παιδιά εκδιώχθηκαν από την οικογένεια τους όταν γνωστοποίησαν την ταυτότητα φύλου τους, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να σταματήσουν το σχολείο τους λόγω του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Τα τρανς πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ και οι τρανς φυλακισμένοι βιώνουν συνθήκες έντονου στιγματισμού και περιθωριοποίησης, ενώ οι τρανς και γενικότερα οι ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες εγκατέλειψαν τη χώρα καταγωγής τους, λόγω διώξεων, απειλών για τη ζωή ή την ελευθερία τους ή βίας που υφίσταντο για λόγους έκφρασης ή ταυτότητας φύλου.

Hashtags: #HaveToBeHeard, #TransphobiaKills, #Have2BeHeard, #ITF, #Transphobia, #ΣΥΔ, #TogetherWeCan, #Transgender, #Refugees

*Για τις ανάγκες της καμπάνιας φωτογραφήθηκαν τρανς άνθρωποι μέλη του ΣΥΔ: Αλίμπαλης Άλκης, Ατματζίδου Βίκυ, Βενέτη Βανέσα, Κανελλόπουλος Γιάννος, Κουμαριανού Εύα, Κουρεντζή Σύλβια, Λαλανίτη Εύα, Μελικέρτης Κίμωνας, Monteiro Monique και Σουλουκίδη Χριστίνα.

Οργάνωση/Επιμέλεια Καμπάνιας: Άννα Απέργη | Φωτογραφία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Βαγγέλης Ευαγγελίου | Makeup/Bodypainting: Nicole K.




Δες και αυτό!