Ομόφωνο «όχι» στην έκδοση της Sharareh Khademi

0
2

Ο Άρειος Πάγος, με την ομόφωνη απόφαση της Τρίτης 29/10 ακυρώνει την πρωτόδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να προχωρήσει στην έκδοση της Sharareh Khademi.

Έτσι, η Ιρανή πρόσφυγας και η κόρη της, θύματα ενδοοικογενειακής βίας. παραμένουν στη χώρα μας καθώς το ανώτατο δικαστήριο αναγνώρισε ότι μια απόφαση επιστροφής της Sharareh Khademi θα εγκυμονούσε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της καθώς αντιμετωπίζει την ποινή της εκτέλεσης.

«Στην αίθουσα του δικαστηρίου τα χαμόγελα διαδέχονται τα κλάματα χαράς», μεταδίσει η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» που υποστηρίζει την Ιρανή πρόσφυγα.

Φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Άρειο Πάγο.

πηγή: left.gr

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!