Χιλιάδες κόσμου στο πρώτο pride της Ταϊβάν μετά τη νομιμοποίηση των γκέι γάμων

27/10/2019

Περίπου 170.000 άτομα παρέλασαν στην Ταπέι γεμίζοντας τους δρόμους της με χρώματα, στο πρώτο φεστιβάλ Υπερηφάνειας της χώρας από την (ιστορική) νομιμοποίηση των γκέι γάμων.

Ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν η Ταϊβάν πήρε την απόφαση να γίνει η πρώτη χώρα της Ασίας που θα αναγνωρίσει την ισότητα στον γάμο. Έκτοτε περισσότερα από 2.000 ομόφυλα ζευγάρια έχουν παντρευτεί. Αρκετά μάλιστα απ΄αυτά συμμετείχαν και στο φεστιβάλ υπερηφάνειας που πραγματοποιήθηκε εχθές.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είναι η πρώτη παρέλαση μετά την αναγνώριση των γκέι γάμων. Η πρώτη παρέλαση από τότε που παντρευτήκαμε”, δήλωσε ο Σέιν Λιν με το σύντροφό του, ένα από το πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που παντρεύτηκαν στη χώρα. “Είμαστε συγκινημένοι με όλον αυτόν τον κόσμο”.

Πίσω τους μια μεγάλη παρέλαση γεμάτη μουσική, χορευτές και rainbow σημαίες.

“Υποστηρίζω την ισότητα στον γάμο γιατί αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα”, υποστήριξε ο Χένρι Γου, ένας στρέιτ δάσκαλος που κατέβηκε στην παρέλαση με τον 5χρονο γιο του.

“Η Ταϊβάν έχει ένα μεγάλο βήμα. Αισθάνομαι περήφανος που είμαστε η πρώτη χώρα στην Ασία που έκανε αυτό το βήμα”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!