Απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δύο τρανσφοβικούς πελάτες

23/10/2019
από

Η Μπρίτανι Σπένσερ εργαζόταν μέχρι πρόσφατα ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο στο Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ. Όπως υποστηρίζει, απολύθηκε από τη δουλειά της ,όταν αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δύο ηλικιωμένους πελάτες που έκαναν κακοποιητικά σχόλια για ένα τρανς άτομο.

Μιλώντας στο δίκτυο ΤΜJ4, η Σπένσερ περιέγραψε το περιστατικό με τους πελάτες: “Είδαν το τρανς άτομο και με ρώτησαν αν το θεωρώ αηδιαστικό και λάθος κι αν ήταν σωστό να εξυπηρετούμε τέτοια άτομα. Εγώ τους είπα ότι διαφωνώ μαζί τους και απομακρύνθηκα”.

Όταν στη συνέχεια η Σπένσερ ρώτησε τον υπεύθυνο, αν θα μπορούσε να στείλει μια άλλη σερβιτόρα για να τους εξυπηρετήσει, αυτός της απάντησε: “αν δεν σου αρέσει, να πας σπίτι σου”. Τότε η Σπένσερ απάντησε: “Εντάξει φεύγω”.

Ο υπεύθυνος της είπε ότι θα το συζητήσουν την επόμενη μέρα και η Σπένσερ έγραψε για το περιστατικό στο Facebook. Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε όμως ότι απολύθηκε.

Εκνευρισμένη όπως ήταν ζήτησε από τους χρήστες στο Facebook να αφήσουν αρνητικά σχόλια στη σελίδα του εστιατορίου.

Τα σχόλια ήταν μάλιστα τόσα πολλά που οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τη σελίδα.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ένας από τους δύο ιδιοκτήτες (Ταντ Γουελέντερ), δήλωσε: “Αν δεν πρόκειται να εξυπηρετήσεις το τραπέζι σου, θα σε στείλουμε σπίτι. Χρησιμοποίησε (σ.σ. η σερβιτόρα) τα ηθικά πιστεύω της και αρνήθηκε να κάνει το καθήκον της και γι΄αυτό την απολύσαμε…” 




Δες και αυτό!