Το Σίδνεϊ θα φιλοξενήσει το World Pride 2023

20/10/2019

Το Σίδνεϊ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το World Pride το 2023, σύμφωνα με το αποτελέσμα της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στη ετήσια συνάντηση του InterPride στην Αθήνα.

Διοργανωτές/τριες του Pride από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την ελληνική πρωτεύουσα για λάβουν μέρος σε μια σειρά εκδηλώσεων και εργαστηρίων αλλά και για να αποφασίσουν για το ποια πόλη θα φιλοξενήσει το World Pride 2023.

 Η ψηφορία, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες, ανέδειξε το Σίδνεϊ ως τη νικήτρια πόλη, αφού συγκέντρωσε το 60% των ψήφων. Ακολούθησαν το Μόντρεαλ με 36% και το Χιούστον με μόλις 3%.

Το Σίδνεϊ θα φιλοξενήσει το World Pride τη χρονιά που θα γιορτάζει και τη 45η επέτειο του (δικού της Pride) Mardi Gras.

O πρόεδρος του Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras, Τζιοβάνι Καμπόλο, σχολίασε: “Πρόκειται για μια τεράστια νίκη για το Σίδνεϊ, την Αυστραλία αλλά και γενικότερα. Το να φέρουμε το WorldPride εδώ κάτω σημαίνει ότι μπορούμε να γιορτάσουμε και να ρίξουμε ένα φως στις ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην περιοχή”.

Το αποτέλεσμα σχολίασε κι η πρόεδρος της επιτροπής για το WorldPride, Ρόμπιν Κένεντι: “Το Interpride αναγνώρισε το πόσο μακριά έχει φτάσει το Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras από το 1978 και τώρα ο κόσμος θα παρελάσει με εμάς στην Oxford Street για να γιορτάσει και να υποστηρίξει την κοινότητα”.

Το επόμενο World Pride θα διεξαχθεί το 2021, στην Κοπεγχάγη.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!