Αστυνομικοί κακοποίησαν γκέι άνδρα επειδή οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα

19/10/2019
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η αστυνομία στην Καλιφόρνια σταμάτησε το αμάξι του Γκουστάβο Αλβάρεζ μπροστά από το σπίτι του και τον συνέλαβε, επειδή οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος τον Απρίλιο, οι αστυνομικοί του έσπασαν την πόρτα και τον χτύπησαν πάνω στο αμάξι του με αποτελέσμα να ματώσει.

Ένας μάλιστα αστυνομικός τον απείλησε ότι “θα ματώσει περισσότερο αν συνεχίζει να παραπονιέται”. 

Ο Αλβάρεζ πιστεύει ότι επίθεση αυτή είχε ομοφοβικά κίνητρα, αφού οι αστυνομικοί του έκαναν αρκετά ομοφοβικά σχόλια κατά τη σύλληψη.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστηρία, αλλά ο δικαστής αθώωσε τους αστυνομικούς λόγω έλλειψης στοιχείων, αρνούμενος να δεχθεί το σχετικό βίντεο που κατέθεσαν οι δικηγόροι και έδωσαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο.

Το βίντεο τραβήχτηκε από μια κάμερα μπροστά από το σπίτι του Αλβάρεζ και είναι το μοναδικό που έχει καταγράψει τη σύλληψη, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί φορούν μικροκάμερες στη στολή τους, που είναι ενεργές κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιπολίας.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι τα περιπολικά ήταν παρκαρισμένα αρκετά μακριά από το σπίτι, ώστε να μην γίνουν αντιληπτά από τις κάμερες κυκλοφορίας ενώ ο αστυνομικός που τον χτύπησε ποτέ δεν συμπλήρωσε τη φόρμα για τη χρήση βίας.

 

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!