Από την Χ.

Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Εκεί διδάσκει μία καθηγήτρια που δεν έχανε ευκαιρία στα μαθήματά της (και μάλιστα στην ηθική φιλοσοφία!) να εκφράζει τις ομοφοβικές απόψεις της, με τις οποίες καλό θα ήταν να συμφωνούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και τις οποίες υπόρρητα απαιτούσε να γράψουν και οι φοιτητές στις εξετάσεις, ειδάλλως οι βαθμοί έπεφταν κατακόρυφα. Χαρακτήριζε τους γκέι «ανώμαλους» και “παρά φύσιν”, ήταν κατά των εκτρώσεων γιατί είναι φόνος, ακόμη και για τις τεχνητές μεθόδους γονιμοποίησης έλεγε πως δεν είναι θέλημα θεού! Σύντομα εγκατέλειψα το τοξικό μάθημά της και δεν το ξαναπαρακολούθησα.

Πριν μερικές ημέρες, είδα στην ομάδα των φοιτητών του Τμήματος να ρωτάει μια κοπέλα γνώμες για την εν λόγω καθηγήτρια. Γρήγορα φοιτήτριες και φοιτητές ανέφεραν και σχολίασαν αρνητικά τα παραπάνω. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι μπήκε (στη φοιτητική ομάδα) η ίδια η καθηγήτρια για να επιστήσει προσωπικά την προσοχή σε φοιτητή ότι την δυσφημεί και να αρνηθεί ότι έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις εκφράσεις (βέβαια, εισέπραξε τη διάψευση αρκετών), αλλά και παράλληλα να συνεχίσει με προσεγμένο τώρα και «λόγιο» τρόπο το κήρυγμά της, ξεκινώντας με τι άλλο, παρά με το γνωστό «εμένα δεν με πειράζουν οι γκέι… εγώ έχω και φίλους γκέι» κλπ.

Ένα από αυτά που μας έγραψε προς νουθεσία ήταν το παρακάτω: “Έχω δύο άνδρες φίλους που έχουν σχέση μεταξύ τους, και είναι αξιοπρεπέστατοι κι έτσι δεν υπάρχει κανένα θέμα με μένα. Τι κάνουν μέσα στο σπίτι τους δεν με αφορά. Από κεί και πέρα, αν ένας ομοφυλόφιλος έχει πρόβλημα διότι δεν μπορεί να σχετισθεί με άτομα του άλλου φίλου, και προσφύγει σε ειδικό γιατρό, αυτό το σέβομαι εξίσου, όπως σέβομαι και τον οποιοδήποτε που πάσχει από καρκίνο και θα ζητήσει τη βοήθεια του γιατρού.”

Είναι πραγματικά λυπηρό ότι εν έτει 2019 υπάρχουν ακαδημαϊκοί που από θέση ισχύος και υψηλής επιρροής ποτίζουν με τη χολή τους νέους ανθρώπους.

πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στο ΑΠΘ

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι απόψεις και οι “διαφορετικότητες” που θέλουν να περιορίσουν τις ελευθερίες των ήδη καταπιεσμένων ομάδων και ατόμων δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές. Το κάθε άτομο μπορεί να εκφράζει φυσικά ακόμα και την εμετική γνώμη του αυτό δεν πάει να πει πως εμείς που απειλούμαστε από τέτοιες ιδεολογίες και συμπεριφορές δεν οφείλουμε να απαντήσουμε. Πολύ καλά έκανε το εν λόγω άτομο και έθιξε αυτό το ζήτημα και επειδή η αποδοχή είναι θέμα παιδείας είναι κρίμα ακαδημαϊκοί να είναι απαίδευτοι και ημιμαθείς.

 2. Άσε μας κοπελίτσα μου,
  Δικαίωμα της να έχει αυτήν την άποψη όπως και εσύ είσαι ελεύθερη να εκφράζεις την δική σου!
  Τι θέλεις δηλαδή όλοι οι καθηγητές να υποστηρίζουν τις απόψεις των ομοφυλόφιλων; Τότε θα ήταν καλή η καθηγήτρια. Βρήκαμε τώρα τον όρο ομοφοβικός και τον πιπιλίζουμε σαν καραμέλα!
  Δεν είναι ομοφοβικός όποιος έχει και ΕΚΦΡΑΖΕΙ αντίθετη άποψη περί της ομοφυλοφιλίας. ΑΠΛΩΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ! Μπορεί; …εν έτη 2019 όπως λες;!
  Λοιπόν, ο ομοφυλόφιλος δεν είναι ανώμαλος, ανώμαλο είναι το πάθος του και ναι είναι δικαίωμά μας να υποστηρίζουμε ότι είναι “παρά φύσιν” και όχι “κατά φύσιν”….Αποδεχθείτε επιτέλους και εσείς….την ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ για την οποία είστε υπέρμαχοι!

  • Άσε μας κυρά μου που θα μας πεις άποψη την επιστήμη. Παρά φύση λέει η αμόρφωτη. Η επίσημη λέει κοπελίτσα μου, κυρά μου, ή όπως αλλιώς σ αρέσουν να σε αποκαλούν, πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό στην ανθρώπινη φύση και πως ο σεξουαλικότητα δεν αγορά κατ αποκλειστικότητα την αναπαραγωγή στον άνθρωπο. Άνοιξε κανένα βιβλίο που θα μας πεις και άποψη, επιστημονικά πορίσματα δεκαετιών. Αυτά δεν είναι η άποψη μου εμένα και των ομοφυλοφίλων. Αυτά τα λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Αυτή η γυναίκα όχι απλά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σ αυτή τη θέση(αμφιβάλλω αν έχει και πτυχίο) και να διδάσκει νέους μαθητές επιβάλλοντας τους την άθλια προπαγάνδα της αλλά σε όλα τα πανεπιστήμια του δυτικού κόσμου δεν θα την άφηναν ούτε καθαρίστρια να κάνει. Αλλά βρισκόμαστε στα Βαλκάνια, το Ιράν της Ευρώπης, οπότε η επιστήμη είναι απλά μια άποψη. Κακομοίρα Ψωροκώσταινα. Κάποτε έδινες τα φώτα του πολιτισμού, οι αρχαίοι Έλληνες εφηύραν την επιστήμη και οι σύγχρονοι Έλληνες μαζί με την Αλβανία την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία την έκαναν «άποψη».

Comments are closed.