Ξεκινάει την Πέμπτη στην Αθήνα το Athens Festival of Queer Performance, ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ που στοχεύει στην παρουσίαση διαφορετικών ειδών της εγχώριας και διεθνούς queer performance σκηνής και στη συνομιλία τους με τις queer κοινότητες, τις φεμινιστικές πρακτικές και τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια της ακαδημαϊκής σκέψης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν performances, happenings και ακαδημαϊκές παρουσιάσεις που επικεντρώνονται στις υβριδικές διαστάσεις του queer και αντλούν τη δημιουργία τους από το βίωμα, τις πολιτικές πρακτικές, τη διαθεματικότητα, τη συντροφικότητα, το χιούμορ και το τραύμα.

Πρόκειται για ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ που στηρίχτηκε οικονομικά σε προφεστιβαλικά events οικονομικής ενίσχυσης και σε fundraising καμπάνια.

Για εμάς που εργαστήκαμε συλλογικά και εθελοντικά για τη διοργάνωση, θέλουμε αυτό το τετραήμερο να αποτελέσει μια εμπειρία μοιράσματος, στοχασμού και καλλιτεχνικής δράσης μακριά από εξουσιαστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές. Μια ευκαιρία να συναντηθούμε και να περάσουμε καλά.

Το Athens Festival of Queer Performance θα διεξαχθεί στο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο Ερευνών (Αγίου Πεντελεήμονος 7Β) και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ: https://afoqp.weebly.com/ schedule.html

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!