Η Ουγκάντα σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει τη θανατική ποινή για τα γκέι άτομα

10/10/2019
από

Ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλει τη θανατική ποινή σε όσα άτομα κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ουγκάντα, δηλώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσει το “μη φυσιολογικό σεξ”.

Το νομοσχέδιο, γνωστό κι ως “Kill the Gays” ακυρώθηκε πριν από πέντε χρόνια λόγω μιας τεχνικής δυσκολίας. Τώρα όμως η κυβέρνηση το φέρνει ξανά στο τραπέζι.

“Η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική για τα άτομα στην Ουγκάντα, αλλά υπήρξε ένας μεγάλος προσυλητισμός από γκέι άτομα στα σχολεία και ειδικά στην νεολαία κάνοντάς τη να πιστεύει ότι οι γκέι γεννιούνται έτσι”, δήλωσε ο υπουργός ηθικής και ακεραιότητας, Σιμόν Λοκόντο, στο Reuters.

“Η ισχύουσα νομοθεσία είναι περιορισμένη. Ποινικοποιεί μόνο την πράξη. Θέλουμε να γίνει σαφές ότι όποιος συμμετέχει ακόμη και στην προώθηση της πρέπει να τιμωρείται. Εκείνοι μάλιστα που κατηγορούνται για σοβαρές πράξεις θα πρέπει να λαμβάνουν τη θανατική ποινή. “

Πριν λίγους μήνες, το Μπρουνέι δέχθηκε τη διεθνή κατακραυγή μετά την απόφασή του να τιμωρεί με θάνατο όσους κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία. Απόφαση που ευτυχώς αποφάσισε να ανακαλέσει.

Τώρα η Ουγκάντα φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα του Μπρουνέι.

Ο Λοκόντο δήλωσε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Γιουέρι Μουσέβενι, θα κατατεθεί εκ νέου στο κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να ψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους.

“Μιλήσαμε με τους βουλευτές και τους κινητοποιήσαμε σε μεγάλο αριθμό”, δήλωσε ο Λοκόντο . “Πολλοί είναι πια αυτοί που το υποστηρίζουν.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!