Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα των ΗΠΑ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα ασχοληθεί με τον αν η ισχύουσα νομοθεσία (περί πολιτικών δικαιωμάτων) προστατεύουν και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από τις διακρίσεις στον χώρο της εργασίας.

Οι διακρίσεις στον χώρο της εργασίας που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα φύλου είναι νόμιμες στις περισσότερες πολιτείες. Οι δικαστές τώρα καλούνται να αποφασίσουν για το αν το άρθρο “Title VII” που αφορά στα πολιτικά δικαιώματα (ψηφίστηκε το 1964) και κάνει λόγω για διακρίσεις λόγω φύλου, καλύπτει και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Αν αποφασίσουν ότι τα καλύπτει, θα έχει ισχύ σε όλη τη χώρα.

Τα περισσότερα ομοσπονδιακά δικαστήρια στη χώρα χρησιμοποιούν το Title VII παρέχοντας προστασία σε όσους εργοδότες απολύουν τους ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενους. Αλλά δύο από αυτά – ένα στη Νέα Υόρκη και ένα στο Σικάγο – αποφάσισαν ότι οι διακρίσεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εμπεριέχονται στις διακρίσεις λόγω φύλου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει δύο περιπτώσεις απολύσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλη μία λόγω ταυτότητας φύλου.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!