«Φοβάσαι ότι θα πεθάνεις σήμερα;» – Ελεύθερος ο άντρας που πυροβόλησε τρανς γυναίκα

07/10/2019

Η Daniela Calderon, 35 χρονών από το Dallas, επέζησε μετά από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από τον Domingo Ramirez-Cavente, έναν cis άντρα, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Η Daniela περιέγραψε την επίθεσή της στην κάμερα του Dallas Morning News, δηλώνοντας, οργή που ο δράστης της επίθεσης κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η Calderon, μια μετανάστρια χωρίς χαρτιά από την Ονδούρα, η οποία εργάζεται σα σεξεργάτρια, προσεγγίστηκε από τον δράστη της επίθεσης, όταν αυτός της ζήτησε να προχωρήσουν σε στοματικό σεξ, έναντι 80 δολαρίων. Σύμφωνα με το Dallas Morning News ο διάλογος μεταξύ τους προχώρησε ως εξής:

«Γιατί μιλάς με αυτόν τον τρόπο;» ρώτησε ο Domingo Ramirez-Cavent.

«Γιατί είμαι τρανς γυναίκα» απάντησε η Daniela

Τότε ήταν που ο δράστης της λέει: «Ώστε είσαι άντρας» για να λάβει την απάντηση από την ίδια «Αποκάλεσέ με όπως θέλεις, απλά μην είσαι ασεβής απέναντί μου» .

Η Daniela δείχνει τα σημάδια της μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε | Φωτογραφία: Ashley Landis για το Dallas Morning News

Ο Domingo Ramirez-Cavente της είπε ότι άλλαξε γνώμη, αλλά για κάποιο λόγο συνέχισε να την ακολουθεί. Η Daniela ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης ξεστόμιζε ομοφοβικές και τρανσφοβικές βρισιές σε βάρος της και τότε ήταν που της είπε «Απόψε δε θα ζήσεις. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σε σκοτώσουν… Φοβάσαι; Φοβάσαι ότι θα πεθάνεις σήμερα;»

Η Daniela έτρεξε και κρύφτηκε σε ένα μαγαζί εκεί κοντά. Μόλις ένιωσε ότι ο δράστης έχει φύγει, βγήκε από το μαγαζί. Τότε ήταν που ο δράστης την πλησίασε από πίσω και την πυροβόλησε 6 φορές σε στήθος, κοιλιά, χέρι και γοφούς.

Η αστυνομία τη βρήκε έχοντας τις αισθήσεις της σε ένα λουτρό αίματος και αμέσως τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε.

Φωτογραφία του δράστη της επίθεσης Domingo Ramirez-Cayente | Φωτογραφία: Dallas County Sheriff’s Department

Η Daniela πλέον δεν αισθάνεται το δεξί της χέρι και δυσκολεύεται να το μετακινήσει και να πιάσει αντικείμενα με αυτό. Επίσης, περπατάει αργά και πονάει αρκετά όταν μετακινείτε, αλλά ελπίζει η κατάστασή της να βελτιωθεί.

Μιλώντας για την επίθεση η ίδια πρόσθεσε ότι:
«Φοβόμουν λίγο στην αρχή, αλλά ποτέ δε φανταζόμουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε εμένα. Νιώθω ότι έχω τραυματιστεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και είναι κάτι που δε θα το ευχόμουν σε κανέναν να το ζήσει. Απολύτως σε κανέναν. Γιατί; Γιατί θα σημαδευτεί αυτό το άτομο για την υπόλοιπη ζωή του» .

«Θα το έκανε ξανά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Θα το ξανακάνει» .

Ο Domingo Ramirez-Cavente αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 25.000 δολαρίων.

Στα νέα αυτής της είδησης η Daniela δήλωσε:

«Ποιον υπηρετεί η δικαιοσύνη, αν πληρώνοντας ένα χρηματικό ποσό ο δράστης μπορεί να κυκλοφορεί ατιμώρητος για το έγκλημά του; Τι θα είχε γίνει αν με είχε σκοτώσει; Είναι άδικο! Αυτήν την στιγμή αισθάνομαι θάρρος και οργή. Γι’ αυτό ζητάω ξανά δικαιοσύνη για εμένα και όλες τις τρανς γυναίκες, γιατί έχουμε δικαίωμα στη ζωή!»




Δες και αυτό!