“Ήρθαμε να ακούσουμε μουσική κι όχι κήρυγμα”

03/10/2019

Η Ελένη Θεοδοσοπούλου εργάζεται ως ταξιθέτρια στο Ηρώδειο. Μετά το χθεσινό δημοσίευμα, σχετικά με τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε ο Σταμάτης Σπανουδάκης, επικοινώνησε μαζί μας θέλοντας να μοιραστεί τα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

“Πριν από την έναρξη κάθε τραγουδιού έκανε ένα κήρυγμα”, δηλώνει χαρακτηριστικά η Ελένη. “Την περισσότερη ώρα της συναυλίας μιλούσε ο ίδιος”.

“Το σχόλιο για τους γονείς το έκανε λίγο πριν ένα τραγούδι για τον Ηφαιστίωνα. Συγκεκριμένα είπε: ‘Οι προοδευτικοί έχουν παρεξηγήσει αυτή την αγνή ελληνική αγάπη. Εγώ αισθάνομαι περήφανος που τους γονείς μου τους λένε Σοφούλα και Γιάννη κι όχι Γιάννη κι Γιάννη’.”

“Κάποια στιγμή ζήτησε να του φέρουν ένα μαντήλι. Ένα παιδί από την παραγωγή ανέβηκε και του έδωσε ένα που ήταν κόκκινο. Βλέποντάς το ο Σπανουδάκης είπε: ‘Αυτό είναι κόκκινο, εγώ χρησιμοποιώ μόνο γαλάζιο. Ας κοιτάξουμε λίγο δεξιά μετά από τόσα χρόνια'”.

Όπως μας δήλωσε η Ελένη, ο γνωστός δημιουργός έκανε συνέχεια σχόλια για την θρησκεία και την χριστιανική αγάπη. “Μια αγάπη όμως που είχε συγκεκριμένες προϋποθέσεις καταγωγής, πολιτικών απόψεων και σεξουαλικών προτιμήσεων”.

“Αναφερόμενος σε έναν δίσκο που πρόκειται να βγάλει για το 1821, άρχισε να μιλά για τους μοντέρνους ιστορικούς και να τους ειρωνεύεται. ‘Αν δεν τους αρέσει να φύγουν από την χώρα΄, είπε αρκετές φορές”.

Σύμφωνα με την Ελένη, το χειρότερο ήταν η αντίδραση του κόσμου. “Τον χειροκροτούσαν και του φώναζαν μπράβο. Λες και μιλούσε ένας προφήτης. Με 5.000 στο Ηρώδειο, όλο αυτό ήταν τρομακτικό. Μόνο στο τέλος της συναυλίας μια γυναίκα, αγανακτισμένη απ΄όλα αυτά τα σχόλια του Σπανουδάκη, φώναξε: ‘Ήρθαμε να ακούσουμε μουσική κι όχι κήρυγμα”‘. Το κοινό όμως την γιούχαρε έντονα”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!