Συζητείται η άδεια πρόσβασης στην εξωσωματική σε λεσβιακά και bi ζευγάρια

25/09/2019

Στο τραπέζι των συζητήσεων των Γάλλων νομοθετών βρίσκεται η πιθανότητα να αρχίσει να δίνεται άδεια σε λεσβιακά ζευγάρια και γυναίκες εκτός γάμου/σχέσης η πρόσβαση σε εξωσωματική.

Στην υπάρχουσα νομοθεσία της Γαλλίας η εξωσωματική επιτρέπεται μόνο σε ετερόφυλα άτομα, που έχουν συνάψει γάμο, ή που βρίσκονται σε σχέση πάνω από δύο χρόνια.

Παρόλα αυτά οι κλινικοί γιατροί προειδοποιούν ότι, αν η πρόσβαση στην εξωσωματική διευρυνθεί, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειψη σπέρματος από τις τράπεζες.

Η Nathalie Rives, πρόεδρος του CECOS (Κέντρο Μελετών και Διατήρησης Σπέρματος και Ωαρίων), δήλωσε στο Reuters: «Το να πούμε ότι όλα θα πάνε καλά θα είναι σα να θάβουμε το κεφάλι μας στην άμμο.» 

«Θα υπάρξει μια περίοδος αστάθειας, όπου θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση και θα χρειαστούμε να βρούμε νέους δωρητές σπέρματος. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η περίοδος αστάθειας και αν θα υπάρξει έλλειψη σπέρματος» .

Μια από τις αλλαγές στη νομοθεσία, που, επίσης, συζητιέται, είναι να καταργηθεί το δικαίωμα των δωρητών/τριών σπέρματος και ωαρίων να παραμείνουν ανώνυμοι/ες.

Οι κλινικοί γιατροί του CECOS, πάντως προβλέπουν πως, αν περάσει αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία, αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερους/ες δωρητές/τριες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!