“Οι ΗΠΑ αγωνίζονται για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας”

24/09/2019
από
"Οι ΗΠΑ αγωνίζονται για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας"
"Οι ΗΠΑ αγωνίζονται για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας"

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη σημερινή ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αγωνίζεται για τον τερματισμό της ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σε συνεργασία με άλλα κράτη στοχεύει στην αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, φυσικά, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα, ή να περιγράψει, έστω με ποιον τρόπο:

“Το Έθνος μας εργάζεται με άλλα έθνη για να σταματήσει η ομοφυλοφιλία να είναι έγκλημα. Και στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στους ΛΟΑΤΚ ανθρώπους, που ζουν σε χώρες που τιμωρούν, φυλακίζουν ή εκτελούν, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού.” 

Μία τοποθέτηση, που δε θα ήταν υποκριτική, αν ο Τραμπ έδειχνε τον ίδιο ζήλο για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επισήμανε ακόμη ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι οι γυναίκες, ανά την υφήλιο, μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες, να κατέχουν και να κληρονομούν περιουσίες, να ταξιδεύουν ελεύθερα και να έχουν πιστωτική πρόσβαση.

Ακόμη δήλωσε ότι το μέλλον ανήκει στους “πατριώτες” και όχι στους “παγκοσμιοποιητές” , εστίασε την κριτική του στα κράτη, που θεωρεί ότι απειλούν τις ΗΠΑ περισσότερο, παρά σε αξίες, που ενώνουν τους λαούς, όπως η δημοκρατία και ο ανθρωπισμός.

Στη συνέχεια, βέβαια, έπιασε τα αγαπημένα του θέματα: αθέμιτο εμπόριο, αμυντικές δαπάνες, “παράνομη” μετανάστευση και σοσιαλισμός.




Δες και αυτό!