Ένα στα πέντε μπάι άτομα αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

23/09/2019
από
Ένα στα πέντε μπάι άτομα αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία
Ένα στα πέντε μπάι άτομα αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Περίπου ένας στους πέντε μπάι (bi) ανθρώπους, που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στον εργασιακό τους χώρο.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, που δημοσίευσε το TUC, σήμερα, Ημέρα Bi Ορατότητας (23 Σεπτεμβρίου), πάνω από το 20% των αμφιφυλόφιλων ανέφεραν ότι είχαν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση κατά την εργασία τους.

Επισημαίνεται ακόμη ότι σύμφωνα με τα στοιχεία δείχνουν, ότι οι μπάι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμη υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής παρενόχλησης σε σχέση με τα άλλα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι αμφισεξουαλικοί άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ανεπιθύμητη σωματική επαφή (30%) και σεξουαλική παρενόχληση (21%) στην εργασία σε σύγκριση με τα άλλα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ένας στους εννέα μπάι ανθρώπους ανέφερε ότι έχει υποστεί σοβαρή επίθεση, ή βιασμό στον χώρο εργασίας. Το 38% των μπάι γυναικών έχουν αναφέρει ανάρμοστο άγγισμα στον χώρο της εργασίας τους, ενώ το ίδιο ποσοστό για τους μπάι άνδρες είναι 23%.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, ένας στα πέντε μπάι άτομα, άντρες και γυναίκες, ανέφεραν σεξουαλική επίθεση με ανεπιθύμητη επαφή στο στήθος, στους γλουτούς ή στα γεννητικά όργανα ή και απόπειρες φιλήματος.

Σχεδόν το 24% των ατόμων που αντιμετώπισαν ανεπιθύμητα σεξουαλικά περιστατικά στο χώρο εργασίας δήλωσαν ότι το περιστατικό τα έκανε να φύγουν, ή να θέλουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.

Το 12% των ανθρώπων στην πραγματικότητα άφησε την εργασία τους ως αποτέλεσμα αυτού και περίπου το 24% ανέφερε ότι είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η έρευνα του TUC δείχνει ότι οι εμπειρίες αυτές συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός χώρου εργασίας, όπου περισσότερα από δύο στα πέντε (42%) αμφιφυλόφιλα άτομα, δεν αισθάνονται ασφαλείς να είναι ανοιχτά σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Ο γενικός γραμματέας της TUC, Frances O’Grady, δήλωσε:

«Τα αμφιφυλόφιλα άτομα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και να υποστηρίζονται στην εργασία τους, αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζουν συγκλονιστικά υψηλά επίπεδα σεξουαλικής παρενόχλησης, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία τους. Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει θέση σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον – ή στην ευρύτερη κοινωνία.” 




Δες και αυτό!