“Ο Πούτιν απαγόρευσε τη «γκέι προπαγάνδα» για να αυξήσει τις γεννήσεις”

23/09/2019
από
Βλαντιμίν Πούτιν και Ντέιβιντ Κάμερον, 2 Αυγούστου 2012, Ολυμπιακοί Αγώνες, Λονδίνο, Φώτο: Jeff J Mitchell/Getty
Βλαντιμίν Πούτιν και Ντέιβιντ Κάμερον, 2 Αυγούστου 2012, Ολυμπιακοί Αγώνες, Λονδίνο, Φώτο: Jeff J Mitchell/Getty

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέβαλε στη Ρωσία νόμο κατά της «γκέι προπαγάνδας» , επειδή ήθελε να ενισχύσει τα ποσοστά γεννήσεων της χώρας του.

Στο υπόμνημά του για το αρχείο, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός υπενθύμισε τον νόμο του 2013, ο οποίος απαγορεύει την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» προς τους ανηλίκους. Σύμφωνα με τους The Times της Μόσχας, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε: «[Ο Πούτιν] είπε ότι το πρόβλημα της Ρωσίας ήταν η μείωση του πληθυσμού και χρειάζονταν άνδρες να παντρευτούν γυναίκες και να αποκτήσουν πολλά παιδιά» .

Περιέγραψε τη συζήτηση αυτή με τον Ρώσο ηγέτη ως “την πιο ψυχρή και δύσκολη” .
Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς η προσπάθεια να σταματήσουν τα παιδιά να μαθαίνουν για τα γκέι ακόμα, θα ενθάρρυνε περισσότερους ανθρώπους να τεκνοποιήσουν, αλλά το ποσοστό των γεννήσεων στη Ρωσία έχει παραμείνει σταθερό από την επιβολή του νόμου μέχρι σήμερα κι αυτό τα λέει όλα.

Εγκατέλειψαν τη Ρωσία για να μην χάσουν τα παιδιά τους

Μάλιστα, μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 2017 διαπίστωσε ότι ο νόμος της «γκέι προπαγάνδας» της Ρωσίας έχει χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξει την ελεύθερη έκφραση για ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που ζουν στη Ρωσία, όπου 16 Ιουλίου) το δικαστήριο, έκρινε ομόφωνα, ότι η Ρωσία είχε κάνει διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και παραβίασε το δικαίωμα των πολιτών στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι. Με ψήφο 4-3, το δικαστήριο διέταξε, επίσης, τη Ρωσία να καταβάλει 42.500 ευρώ (£ 38.350) στους καταγγέλλοντες.

“Ο ίδιος ο σκοπός του νόμου, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε και εφαρμόστηκε… [εισήγαγε] διακρίσεις και, γενικά, δεν εξυπηρετούσε κανένα νόμιμο δημόσιο συμφέρον” , ανέφερε το δικαστήριο του Στρασβούργου, επισημαίνοντας ότι:

“Πράγματι, υιοθετώντας τέτοιους νόμους, οι αρχές ενίσχυσαν το στίγμα και τις προκαταλήψεις και ενθάρρυναν την ομοφοβία, η οποία ήταν ασυμβίβαστη με τις αξίες μιας δημοκρατικής κοινωνίας” .

Δύο μέλη των Rammstein φιλήθηκαν στη σκηνή στη Ρωσία




Δες και αυτό!