Η «Σύμπραξη για το Κοινωνικό φύλο» διοργανώνει για 21η συνεχή χρονιά το 21ο διαγωνιστικό «Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών» (γκέι, λεσβιακό, αμφιφυλοφιλικό, τρανς), το οποίο διεξάγεται για τέσσερις ημέρες, στις 25 ως 28 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αποθήκη 1, Αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

35 ταινίες από την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους θα προβάλλονται σε τρεις προβολές καθημερινά: 5:30 ή 6:00μμ, 7:30μμ και 9:15μμ.

Παρουσιάζονται και αναλύονται οι διαπροσωπικές σχέσεις των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, διεμφυλικών και ίντερσεξ γυναικών και ανδρών. Επίσης, αναδεικνύονται οι κοινωνικές σχέσεις τους στο κοινωνικό τους περιβάλλον και παρέχονται πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν στις διάφορες χώρες. Ένα σημαντικό ποσοστό των ταινιών αναφέρεται στη ζωή των μεταναστών και των προσφύγων, συγκατοίκων μας, στη χώρα μας και σε άλλα κράτη.

Προβλέπονται έξι συζητήσεις με σκηνοθέτες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Ρωσία, μετά την προβολή των ταινιών τους, καθώς και συζήτηση με Αφρικανές πρόσφυγες που θα αφηγηθούν τη ζωή και τα οράματά τους.

Το φεστιβάλ αφορά σε θεατές όλων των ηλικιών, των κοινωνικών φύλων και ερωτικών έλξεων, πρόσφυγες και μετανάστες, γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες στα σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την εθελοντική μη κερδοσκοπική εταιρία «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» , με τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, της Βασιλικής Σουηδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αναμένεται δε η στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο παρείχε την Αιγίδα του.

Ακολουθεί το πρόγραμμα παρακάτω.

Facebook Event

INFO

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

Πότε: Τετάρτη 25 – Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Είσοδος: Οι 5 από τις 12 προβολές έχουν ελεύθερη είσοδο (βλ. πρόγραμμα), το εισιτήριο για τις υπόλοιπες είναι 5 ευρώ ανά προβολή και 8 ευρώ το ημερήσιο.

Πού:  Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη

Δείτε το πρόγραμμα

Πρόγραμμα: 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
Πρόγραμμα: 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών