Την εγκατέλειψε η σύντροφός της για τη δότρια σπέρματος και το δικαστήριο τη δικαίωσε

18/09/2019
από

Δικαστήριο στην Ιαπωνία εξέδωσε αποζημίωση σε μια γυναίκα, που την απάτησε η σύντροφός της και στη συνέχεια την εγκατέλειψε για τη δότρια σπέρματός τους.

Η απόφαση δικαστηρίου θεωρείτε σημαντική για την Ιαπωνία, διότι αν και δεν έχει αναγνωριστεί ο ομόφυλος γάμος στη χώρα, το δικαστήριο αναγνώρισε τη σχέση των δύο γυναικών.

Σύμφωνα με το Mainichi το ζευγάρι γυναικών συζούσε από το 2010  και είχε παντρευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2014. Ένα χρόνο μετά πραγματοποίησαν μια τελετή και στην Ιαπωνία.

Λίγο αργότερα το ζευγάρι αποφάσισε να αποκτήσει ένα παιδί μαζί. Τότε ήταν που γνώρισαν μέσω social media μια τρανς γυναίκα, τη δωρήτρια σπέρματος, και προχώρησαν σε σπερματέγχυση της μίας γυναίκας εκ του ζευγαριού. Οι ίδιες έχοντας καλές σχέσεις προσκάλεσαν τη δωρήτρια να μείνει μαζί τους στο σπίτι.

Τον Ιανουάριο του 2017 αποκαλύφθηκε ότι η μια γυναίκα εκ του ζευγαριού, αυτή η οποία δεν είχε κυοφορήσει το παιδί, είχε παράλληλη σχέση με τη δότρια και η σχέση του ζευγαριού έληξε. Το δικαστήριο αποζημίωσε τη γυναίκα με το ποσό των 9.000 ευρώ αν και η ίδια ζητούσε πάνω από 52.000 ευρώ σε αποζημίωση.

Αν και περισσότερες από 10 πόλεις και δήμοι της Ιαπωνία έχουν μηχανισμούς που αναγνωρίζουν την ομόφυλη συντροφικότητα, ο ομόφυλος γάμος δεν είναι αναγνωρισμένος ακόμα.




Δες και αυτό!