Μέλη εκκλησίας στην Οκλαχόμα κρατούσαν και εξόρκιζαν γκέι άντρα παρά τη θέλησή του

17/09/2019

Σε αστυνομική έρευνα βρίσκεται η υπόθεση ενός γκέι άντρα, ο οποίος κατήγγειλε βίαιο εξορκισμό από μέλη της εκκλησίας Blackwell στην Οκλαχόμα.

Ο Sean Cormie, 23 ετών, έκανε coming out στην οικογένεια του την άνοιξη και η οικογένεια του ζήτησε να πάει μαζί τους στην εκκλησία, μαζί με τον σύντροφό του Gary Gardner.

Έτσι, λοιπόν και έγινε. Στις 8 Σεπτεμβρίου το ζευγάρι μαζί με τις οικογένειες τους και φίλους πήγαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, κάτι το οποίο είχαν κάνει και στο παρελθόν.

Φωτογραφία της εκκλησίας

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι το τέλος της λειτουργίας, όπου κάτι αναπάντεχο συνέβη. Όπως δήλωσε ο Cormie, 12 με 15 άτομα περικύκλωσαν αυτόν και τον σύντροφό του και άρχισαν να ψέλνουν δυνατά. Ταυτόχρονα, ο πάστορα έκανε δηλώσεις κατά της ομοφυλοφιλίας από τον άμβωνα, που βρίσκονταν, λέγοντας φράσεις όπως: “Είναι αμαρτία, είναι ένα βδέλυγμα, πρέπει να το συνειδητοποιήσεις και να δεις ότι έχεις υποπέσει σε αμαρτία” .

Οι ψαλμοί όσο πήγαιναν και δυνάμωναν και το ζευγάρι αποφάσισε να αποχωρήσει από την εκκλησία. Ο σύντροφός του Gardner κατάφερε να φύγει από το κτίριο, ενώ τον ίδιο τον κρατούσανε κάτω στο πάτωμα και ψέλνανε από πάνω του. Ο Cormie τους παρακαλούσε να δείξουν έλεος και να τον αφήσουν, ενώ ταυτόχρονα έκλαιγε.

Όταν επιτέλους τον άφησαν να φύγει, έτρεξε στο αστυνομικό τμήμα του Blackwell να καταγγείλει το περιστατικό. Από τότε δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους για να αποσύρει τις κατηγορίες, ενώ παρόμοια στάση έχει και η οικογένεια του, πράγμα που τον κάνει να πιστεύει ότι μπορεί και οι ίδιοι να κρύβονται πίσω από αυτό το σκηνικό.

“Αγαπάω τον πάστορα με όλη μου την καρδία, αλλά αυτό που έκαναν ήταν πολύ κακό και θέλω να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών του. Θέλω να ακουστεί αυτό το περιστατικό που συνέβη, γιατί πραγματικά με στεναχωρεί όλο αυτό” δήλωσε ο Cormie στο Oklahoma’s Channel 4. “Είμαι ομοφυλόφιλος και αυτό δε μπορεί να αλλάξει. Είναι στη φύση μου, γεννήθηκα έτσι” .

Από πλευρά τους οι πάστορες της εκκλησίας Blackwell, Bill και Tami McKissick, δήλωσαν τα εξής:

“Μας ζητήθηκε να τοποθετηθούμε αναφορικά με τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλο αυτό ήταν ένα οικογενειακό ζήτημα, το οποίο κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα. Στη εκκλησία μας ποτέ δε θα καταφεύγαμε σε τέτοιες μεθόδους σε κάποιο άτομο, εκτός και αν το άτομο αυτό είχε προβεί σε κάποιο βίαιο περιστατικό. Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα σε αυτό το περιστατικό που συνέβη και είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την αστυνομία προκειμένου να έρθουν όλα τα πραγματικά γεγονότα στο φως” .

 




Δες και αυτό!