Η ιστοριά ενός τρανς άνδρα που αποφάσισε να γεννήσει το παιδί του

14/09/2019
από

Την μοναδική του ιστορία για την γέννηση του γιου του θέλησε να μοιραστεί ένας τρανς άνδρας στην Αγγλία.

Στο ντοκιμαντέρ του BBC «Seahorse: The Dad Who Gave Birth», ο Φρέντι ΜακΚόνελ μιλά για την εγκυμοσύνη του και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης όσον αφορά στην πατρότητα.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό, ο Φρέντι αναφέρει λεπτομερώς το ταξίδι του ως τρανς άνδρας από τον πρώτο υπέρηχο μέχρι την γέννηση του γιου του. Μάλιστα, θυμάται πως πολλοί άνθρωποι μπέρδευαν την φουσκωμένη από την εγκυμοσύνη κοιλιά του. Μοιράζεται επίσης τον αγώνα του και τις δυσκολίες με την ταυτότητά του όταν το σώμα του άρχισε να αλλάζει επειδή αναγκάστηκε να σταματήσει την ορμονοθεραπεία, προσπαθώντας να συλλάβει.

Η πρώτη του προσπάθεια να συλλάβει ήταν το 2016, ωστόσο απέτυχε. Το όνειρό του όμως έγινε πραγματικότητα, με τη δεύτερη σπερματέγχυση. Δίπλα του σε όλο αυτό το ταξίδι είναι η μητέρα του Εσμέ Τσίλτον, που μίλησε επίσης στο ντοκιμαντέρ και αποκάλυψε τον φόβο της, λέγοντας πως ήταν «πολύ τρομακτικό» το σχέδιο του τρανς γιου της να κυοφορήσει ένα μωρό.

«Το να είσαι ένας τρανς άνδρας που θα μείνεις έγκυος στο ίδιο σου το παιδί, είναι κάτι πολύ τρομακτικό» δήλωσε κλαίγοντας. «Ανησυχείς για το παιδί σου και θέλεις πάντα να είναι ευτυχισμένο».

Τώρα ο Φρέντι δίνει μια δικαστική μάχη για να καταγραφεί στα αρχεία και επίσημα ως πατέρας του παιδιού.

«Κάποιος που βρίσκεται στην δική μου θέση αυτή την στιγμή και σύμφωνα με το νομικό σύστημα, μπορεί να εγγραφεί μόνο ως μητέρα» ανέφερε στο ντοκιμαντέρ. «Υπάρχουν πραγματικά πολλοί τρόποι με τους οποίους οι νόμοι δεν έχουν συμβαδίσει με τη κοινωνία και τα διαφορετικά είδη οικογενειών αλλά και τους τρόπους που δημιουργούνται πλέον οι οικογένειες.”




Δες και αυτό!