Υπέροχη απάντηση για τον “κίνδυνο” να ταυτιστεί με κουήρ ρόλους

13/09/2019
από
Έλεν Πέιτζ (Ellen Page): "Δε θα ρωτούσαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη ηθοποιό αν θα υποδυόταν έναν στρέιτ γυναικείο ρόλο." 
Έλεν Πέιτζ (Ellen Page): "Δε θα ρωτούσαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη ηθοποιό αν θα υποδυόταν έναν στρέιτ γυναικείο ρόλο."

“Δε θα ρωτούσαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη ηθοποιό αν θα υποδυόταν έναν στρέιτ γυναικείο ρόλο.” 

Έλεν Πέιτζ (Ellen Page): "Ότι τι; Δε μιλούσα για το ποια ήμουν και δε θα ήμουν ο αυθεντικός εαυτός μου, επειδή ήμουν ηθοποιός στο Χόλιγουντ;"
Έλεν Πέιτζ (Ellen Page): “Ότι τι; Δε μιλούσα για το ποια ήμουν και δε θα ήμουν ο αυθεντικός εαυτός μου, επειδή ήμουν ηθοποιός στο Χόλιγουντ;”

H Έλεν Πέιτζ (Ellen Page) παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και σχολίασε το πόσο συχνά τη ρωτούν, αν θα υποδυόταν τον ρόλο μίας λεσβίας ηρωίδας κι αν σκέφτεται τον ενδεχόμενο “κίνδυνο” να ταυτιστεί ως ηθοποιός με κουήρ ρόλους. Σύμφωνα με το NBC News δήλωσε:

“Δε θα ρωτούσαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη ηθοποιό, αν θα υποδυόταν έναν στρέιτ γυναικείο ρόλο” απάντησε, “Γιατί να μη θέλω να παίξω αυτούς τους ρόλους; Ειλικρινά, θα ήμουν πολύ ενθουσιασμένη αν αυτός ήταν ο ρόλος, που θα υποδυόμουν για πάντα!” 

Υπήρξαν πολλές συζητήσεις γύρω από την πρόσφατη αύξηση των κουήρ ρόλων και το ότι εξακολουθούν να επιλέγονται στρέιτ ηθοποιοί, την ίδια στιγμή, που οι ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ ηθοποιοί, συχνά αγωνίζονται για χρόνια προσπαθώντας να παίξουν έναν οποιονδήποτε ρόλο.

Έλεν Πέιτζ (Ellen Page): "Δε θα ρωτούσαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη ηθοποιό αν θα υποδυόταν έναν στρέιτ γυναικείο ρόλο." 
Έλεν Πέιτζ (Ellen Page): “Δε θα ρωτούσαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη ηθοποιό αν θα υποδυόταν έναν στρέιτ γυναικείο ρόλο.”

Η Πέιτζ είχε σχολιάσει και την εποχή που της έλεγαν να μείνει στην ντουλάπα:
“Μου το είπαν ξεκάθαρα οι άνθρωποι της βιομηχανίας, όταν άρχισα να γίνομαι αναγνωρίσιμη: «Ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει ότι είσαι gay» , είχε δηλώσει στο Porter.

Από τότε που έκανε coming out το 2014, η Πέιτζ λέει ότι οι περισσότεροι από τους ρόλους της ήταν κουήρ γυναίκες.

Η ίδια παθιάζεται με τον αγώνα για περισσότερο κουήρ περιεχόμενο και περισσότερες κουήρ αναπαραστάσεις και μια πτυχή αυτού είναι η μείωση του στίγματος, που έχει το Χόλιγουντ σε βάρος κουήρ ηθοποιών.

“Έκανα coming out όταν ήμουν 27 ετών” , είπε στο TIFF:

“Ότι τι; Δε θα μιλούσα για το ποια ήμουν και δε θα ήμουν ο αυθεντικός εαυτός μου, επειδή ήμουν ηθοποιός στο Χόλιγουντ; Αυτό είναι παράλογο. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα πράγματα ως παράλογα.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!