Για 6η συνεχόμενη χρονιά το (queer-style) dapperQ διοργάνωσε τo ετήσιο Queer Runway Show στο Μουσείο του Brooklyn, με περισσότερα από 2.000 άτομα.

Το Runway ήταν μια γιορτή, όπως την χαρακτήρισαν, της φυλορευστότητας και της συμπεριληπτικοτητας, όπου συμμετείχαν μοντέλα όλων των ηλικιών, των φύλων, των μεγεθών και των εθνικοτήτων. Την πασαρέλα διέσχισαν επίσης άτομα με αναπηρία, ενώ γνωστά τρανς μοντέλα περπάτησαν δίπλα σε Youtubers και Influencers. Ένα από αυτά τα άτομα ήταν και ο ανοιχτά τρανς αστέρας της νέας ταινίας του “Spider-Man: Far from Home” Zach Barack.

Η Hester Sunshine, δεύτερη στην 17η σεζόν του Project Runway, η οποία καθόταν στις πρώτες σειρές της πασαρέλας δήλωσε στο Independent ότι «Είναι πολύ ωραίο αυτό που γίνεται. Η ΛΟΑΤΚΙ +κοινότητα πάντα αποτελούσε μεγάλο μέρος της μόδας, οπότε είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η παρουσία της.»

Από την πλευρά της, η Anita dolce Vita εκδότρια του dapperQ και υπεύθυνη για τo Queer Runway Show δήλωσε ότι «Η ένδυση θα πρέπει να είναι για όλους τους ανθρώπους. Δεν θέλουμε μόνο γκέι άντρες που ράβουν για «την τέλεια γυναίκα». Θέλουμε queer στιλ».

Φωτό: autostraddle.com