Απόλυτη αποτυχία και το Straight Pride της Βοστώνης

02/09/2019
από
Straight Pride στη Βοστώνη
Straight Pride στη Βοστώνη

Αν και τα πράγματα μπορούν πάντα γίνουν και χειρότερα, το Straight Pride της Βοστώνης πήγε τόσο πολύ χάλια, όσο ακριβώς αναμενόταν.

Straight Pride στη Βοστώνη
Straight Pride στη Βοστώνη

Εκτιμάται ότι μερικές εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν στο straight pride και αρκετές χιλιάδες αντι-διαδήλωση. Επίκεντρο του straight pride έγινε άρμα με ένα τεράστιο μήνυμα προς τον Trump που έλεγε “Build the Wall” . Φαίνεται, ότι μία τέτοια αναφορά είναι απαραίτητη σε ένα straight pride και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το λευκό προνόμιο.

Βέβαια, δεν αποτελεί έκπληξη η ισχυρή παρουσία του μίσους μεταξύ των ανθρώπων που συμμετείχαν, μιας κι οι διοργανωτές της εκδήλωσης, Super Happy Fun America, έχουν ισχυρούς δεσμούς με τις ομάδες υπεράσπισης του προνομίου των λευκών και με ακροδεξιές ομάδες, που μάχονται τον μαρξισμό και τα περήφανα αγόρια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Όπως, επίσης ήταν αναμενόμενο, ότι η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή και σε πλήρη παράταξη, για να αποκλείσουν τυχόν περιστατικά βίας μεταξύ των συμμετεχόντων και των αντι-διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν 36 συλλήψεις, αν και δεν είναι ακόμη σαφές πόσα άτομα συνελήφθησαν από κάθε ομάδα, ενώ τέσσερις αξιωματικοί τραυματίστηκαν.

Παρά τη χαμηλή συμμετοχή και τις συγκρούσεις που συνέβησαν σε όλο το μήκος της διαδήλωσης, η SHFA επιμένει ότι θέλει να μπορέσει να κάνει το straight pride ένα ετήσιο γεγονός.
Κι ενώ η διοίκηση της πόλης δεν είχε κανένα τρόπο να σταματήσει το γεγονός, ο δήμαρχος της Βοστώνης μίλησε εναντίον του straight pride στο Twitter χθες το πρωί:

“Μια παρέλαση “Straight Pride” δε θα επισκιάσει τον τεράστιο ρόλο που παίζει η Βοστώνη στο εθνικό κίνημα για ισότητα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ηγέτες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα. Ας συνεχίσουμε να γυρίζουμε την πλάτη μας στο μίσος, χρησιμοποιώντας τις φωνές μας για να συνεχίσουμε να εξαπλώνουμε το μήνυμα της αγάπης.”




Δες και αυτό!