Ένας gay αγρότης μίλησε για τον αγώνα του, ώστε να έρθει αντιμέτωπος με την ταυτότητά του, ως gay αγρότης.

Ο gay αγρότης, Ben Lewis, από την Ουαλία
Ο gay αγρότης, Ben Lewis, από την Ουαλία

Ο Ben Lewis, ο οποίος ζει στην Ουαλία, δήλωσε στο ITV News, ότι παντρεύτηκε μια γυναίκα και έζησε ως straight, επειδή δε μπορούσε να φανταστεί μια ζωή για τον εαυτό του ως gay στον γεωργικό τομέα.

“Σκέφτηκα, “δε μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος αν είσαι αγρότης” αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί” , είπε.

Ο Ben Lewis πίστευε ότι θα έπρεπε να «παντρευτεί, να κάνει παιδιά και να νοικοκυρευτεί στη φάρμα» για να μπορέσει να έχει μια σταδιοδρομία στον τομέα της γεωργίας.

“Υπάρχουν τέτοια στερεότυπα με τους αγρότες, που είναι σχεδόν αναμενόμενο ότι παντρεύεσαι, κάνεις παιδιά, ασχολείσαι με τη φάρμα κι αυτό είναι η ζωή σου ως αγρότης” , συνέχισε.

Ωστόσο, ο Lewis είπε ότι ζώντας μια ζωή που δεν ήταν αυθεντική τον βάραινε.

Ο gay αγρότης, Ben Lewis, από την Ουαλία
Ο gay αγρότης, Ben Lewis, από την Ουαλία

“Καθώς σκέφτομαι το παρελθόν μου, καταλαβαίνω ότι σίγουρα υπέφερα αρκετά, αλλά ξαφνικά είχα μία στιγμή έκλαμψης – κάτι έπρεπε να γίνει. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για τους ανθρώπους που ήταν γύρω μου, που αγάπησα και με αγάπησαν, για να τους είμαι αληθινός. Μακάρι να το ήξερα από την αρχή, ότι ο άνθρωπος που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα μ’ αυτό, ήμουν εγώ.” 

Αργότερα έκανε coming out στους φίλους και την οικογένειά του και τώρα ζει ανοιχτά ως ομοφυλόφιλος αγρότης. Μετά, γνωρίστηκε με τον σύντροφό του, Frazer, κι είναι μαζί εδώ και δύο χρόνια. Το ζευγάρι εργάζεται τώρα στο αγρόκτημα μαζί και θέλουν να αναπτύξουν τη δική τους γεωργική επιχείρηση.

Είναι επίσης υποστηρικτής μιας LGBT+ ομάδας αγροτών, που ονομάζεται Agrespect. Η ομάδα εργάζεται για την προώθηση και την υποστήριξη της διαφορετικότητας στην ύπαιθρο.

Ο gay αγρότης, Ben Lewis και ο σύντροφός του, από την Ουαλία
Ο gay αγρότης, Ben Lewis και ο σύντροφός του

Ποτέ δε σκέφτηκε ότι θα έχει την ευκαιρία να είναι τόσο ανοιχτά γκέι όσο και αγρότης.

Σε μια δημοσίευση στο blog που γράφτηκε για το Agrespect, ο Lewis έγραψε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του χωρίστηκαν φιλικά μετά από τέσσερα χρόνια, όταν έκανε coming out ως gay: «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έχω την ευκαιρία να συνδυάσω την προσωπική μου ζωή και την επαγγελματική ζωή στη φάρμα» , έγραψε.

“Αρχικά σκέφτηκα ότι έπρεπε να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου για να είμαι αγρότης και στη συνέχεια πίστευα ότι έπρεπε να κρύβω ότι είμαι αγρότης για να είμαι gay.

Ωστόσο, μέσα από ευαισθητοποίηση, ένταξη και μεταβαλλόμενες συμπεριφορές, ζω τώρα μία «κανονική ζωή» . Κανονικό είναι να ζείς με τον άνθρωπο που αγαπάς και κάνεις τα πράγματα που είσαι παθιασμένος – η ζωή είναι πολύ σύντομη για να μην το κάνεις.” 

Σύμφωνα με τον οργανισμό, υπάρχουν χιλιάδες LGBT+ άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές και στόχος του οργανισμού είναι να «ενώσουν, να γιορτάσουν και να ενθαρρύνουν την συμπεριληπτικότητα στις αγροτικές κοινότητες» .