Συγγνώμη από τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο

27/08/2019
από
Bill Scott
Bill Scott

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα των LGBT+ ατόμων για την κακοποίηση και τη βία, που ιστορικά έχει διαπράξει η αστυνομία σε βάρους τους.

Bill Scott
Bill Scott

Ο Μπιλ Σκοτ ​​έδωσε μία ομιλία στην εκκλησία Glide Memorial Church, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ενός event που ονομάζεται «περιήγηση ακρόασης» με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων με την κοινότητα LGBT+ ατόμων.

«Εγώ, και οι άνδρες και οι γυναίκες αυτού του αστυνομικού τμήματος, λυπούμαστε πραγματικά» , είπε αρχικά και πρόσθεσε:

“Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, λυπούμαστε για το ρόλο που διαδραματίζουμε σ’ αυτό και λυπούμαστε για τη ζημιά που αυτό προκάλεσε. Κάποιοι εδώ απόψε μπορεί να αναρωτηθούν, “Γιατί τώρα; Γιατί το κάνουμε τώρα;” και για όσους από εσάς μπορεί να αναρωτιέστε γιατί, σας λέω ότι είναι επειδή ακούμε. Σας ακούμε. Και επειδή είναι καιρός.” 

Ο Σκοτ ​​πρόσθεσε ότι ήθελε τα μέλη της κοινότητας των LGBT+ ατόμων να δημιουργήσουν μια γέφυρα μεταξύ του τμήματος και της κοινότητάς τους μετά από εντάσεις του παρελθόντος.

Η απολογία έρχεται 53 χρόνια μετά τα γεγονότα στην καφετέρια του Compton στην περιοχή Tenderloin του Σαν Φρανσίσκο, όταν τον Αύγουστο του 1966, τρία χρόνια πριν από τις διάσημες ταραχές του Stonewall στη Νέα Υόρκη, μια ομάδα τρανς γυναικών υπέστη αστυνομική κακοποίηση και βιαιότητα στο εστιατόριο για όλη τη νύχτα. Η αφορμή δόθηκε, όταν μια τρανς γυναίκα λέγεται ότι έριξε ένα φλιτζάνι καφέ στο πρόσωπο ενός αξιωματικού, πυροδοτώντας μια ιστορική αναταραχή με απίστευτη βιαιότητα από πλευράς της αστυνομίας, αλλά και γενναίας αντίστασης.

Ο Σκοτ ​​πρόσθεσε: «Δε μπορούμε απλά να ξεχάσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να ελπίζουμε ότι ο πόνος, ο πόνος που προκλήθηκε από αυτά τα λάθη, απλά θα φύγει, επειδή δε θα φύγει» .

Bill Scott
Bill Scott

Ωστόσο, ορισμένα άτομα θεωρούν ότι μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό του άστεγου πληθυσμού της LGBΤ+ νεολαίας της πόλης υπόκειται σε επιχειρήσεις “σκούπα” .

Ένας άνθρωπος από το πλήθος είπε στον αρχηγό του Σαν Φρανσίσκο: “Αν θέλετε πραγματικά να ζητήσετε συγνώμη για κάτι, πρέπει να σταματήσετε αυτό που κάνετε” .

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Συχνά ποινικοποιούμαστε επειδή είμαστε φτωχά άτομα στο Tenderloin. Ο δήμαρχος έχει αυξήσει τις περιπολίες. Πρέπει να υπάρξουν περισσότερα από μια συγγνώμη.” 




Δες και αυτό!